Χριστουγεννιάτικες δράσεις δομών της «Αποστολής»

Στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων στο Κέντρο Ημέρας Χίου έλαβαν χώρα οι εξής εκδηλώσεις: Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, οι επωφελούμενοι του Κέντρου Ημέρας με την καθοδήγηση των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Δημιουργικής Έκφρασης «Άρτιον» και την υποστήριξη του προσωπικού του Κέντρου Ημέρας, παρασκεύασαν γλυκά τα οποία προσφέρθηκαν στο Κέντρο Λαθρομεταναστών στο οποίο φιλοξενούνται 80 άτομα, καθώς και στα συσσίτια της Ι. Μητροπόλεως Χίου.

Επιπλέον, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, διοργανώθηκε μουσική βραδιά όπου οι επωφελούμενοι του Κέντρου Ημέρας, συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα, διασκέδασαν και πέρασαν μία ευχάριστη βραδιά. Τέλος, η ομάδα ζωγραφικής υπό την καθοδήγηση του εθελοντή ζωγράφου κ. Κοιλιάρη, επιμελήθηκαν τη μακέτα ημερολογίων τα οποία τυπώθηκαν από το Κέντρο Ημέρας με στόχο την διανομή στην κοινότητα. Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η συνεργασία του Κέντρου Ημέρας με το νηπιαγωγείο «Νερομπογιές & Νότες» που αποφάσισαν εν όψει των εορτών να δημιουργήσουν «Μια αγκαλιά για όλους» με στόχο την υποστήριξη των οικογενειών που αντιμετωπίζουν έντονες οικονομικές δυσχέρειες.

Το Κέντρο Ημέρας στην Ιεράπετρα σε συνεργασία με το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων   και με αφορμή τις Άγιες Ημέρες, η εργοθεραπεύτρια και η νοσηλεύτρια του Κέντρου  πραγματοποίησαν επίσκεψη στο χώρο τους με σκοπό να απασχολήσουν δημιουργικά τους ηλικιωμένους και να κατασκευάσουν Χριστουγεννιάτικες κάρτες.

Το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας Αργοστολίου  σε συνεργασία με την σχολή χορού « Art and Style dance studio» διοργάνωσε με επιτυχία την χριστουγεννιάτικη γιορτή  του στις 29/12/2013. Μια γιορτή αγάπης με τους εξυπηρετούμενους των ομάδων του κέντρου να συμμετέχουν με 2 χορευτικά κομμάτια στην γιορτή και να μοιράζουν χριστουγεννιάτικες κάρτες που έφτιαξαν οι ίδιοι για τον κόσμο στην ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης του κέντρου. Συμμετείχε επίσης και η Θεατρική Ομάδα «ΜΑΣΚΕΣ» με ένα χορευτικό και ένα θεατρικό απόσπασμα με θέμα την αγάπη. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και έδωσαν χαρά στους εργαζόμενους και τους εξυπηρετούμενους του Κέντρου.