Συμμετοχή Κέντρου Ημέρας Χίου σε ημερίδα της Περιφερειακής Ενότητας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με την ευκαιρία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρα της Γυναίκας, την Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώρα 7:30 μ.μ.  η Περιφερειακή Ενότητα Χίου διοργάνωσε ημερίδα – αφιέρωμα τιμής στην Χιώτισσα Αδελφή Νοσοκόμα.

Το Κέντρο Ημέρας εκπροσωπήθηκε από την κοινωνική λειτουργό κ. Σιακαβέλλα Ε., η οποία παρουσίασε εισήγηση με τίτλο «Γυναικεία» επαγγέλματα: Στερεότυπα φύλου και κοινωνική προσφορά.  Στην εν λόγω εισήγηση αναδείχθηκε η ύπαρξη προκαταλήψεων και στερεοτύπων στην κοινωνία, που στρεβλώνουν την ίση μεταχείριση των γυναικών σε πολλούς τομείς, και κυρίως στον τομέα της απασχόλησης.

Παρουσιάστηκαν επίσης, στατιστικά στοιχεία για τη γυναικεία απασχόληση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, στα οποία είναι εμφανείς οι διαφορές με βάση το φύλο. Επιπλέον, έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε ένα από τα επαγγέλματα που από την αρχαιότητα συνδέεται με τη φιλανθρωπία, δηλαδή το νοσηλευτικό επάγγελμα.

Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων πραγματοποιήθηκε απονομή τιμητικών διακρίσεων από τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κων/νο Γανιάρη προς τις νοσοκόμες του «Ερυθρού Σταυρού» Χίου καθώς και στην μεγαλύτερη σε ηλικία αδελφή νοσοκόμα του Νοσοκομείου Χίου.