Στις 30 Σεπτεμβρίου τρέχουμε μακριά από τον καρκίνο του μαστού

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργανώνει σε συνεργασία με την Οργάνωση Susan G. Komen for the Cure τον Αγώνα Greece Race for the Cure, ο οποίος αποτελείται από έναν Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. και έναν Περίπατο 2χλμ.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012, στις 11:00 π.μ. στο Ζάππειο.

Για τη συμμετοχή σας, είναι απαραίτητη η εγγραφή στον Αγώνα. Η εγγραφή κοστίζει 5 ευρώ και με αυτή παραλαμβάνετε το ειδικό μπλουζάκι και καπέλο του Αγώνα, καθώς και τον αριθμό συμμετοχής σου.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδας του Αγώνα (www.almazois.gr/race2012) και να εγγραφείτε με χρήση πιστωτικής κάρτας  στα σημεία εγγραφών στην Αθήνα.

Στηρίξτε με την παρουσία σας την μάχη που δίνουν καθημερινά ενάντια στον καρκίνο του μαστού χιλιάδες γυναίκες και βοηθήστε να μεταδώσουμε σε όλο τον κόσμο ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Γιατί… όλοι μαζί μπορούμε!

Το 2011 οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 10.000 και τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από τον Αγώνα διατέθηκαν για την εκπόνηση ενός Προγράμματος Ενημέρωσης για την αξία της πρόληψης-έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού σε νέες γυναίκες ηλικίας 2039 ετών, σε συνδυασμό με την παροχή δωρεάν κλινικών εξετάσεων στην Αθήνα, στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη. Οι εξετάσεις έγιναν σε συνεργασία με την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού (ΕΧΕΜ). Επίσης, από τα έσοδα χρηματοδοτήθηκαν οι Ψυχοθεραπευτικές Ομάδες που πραγματοποιήθηκαν στους Συλλόγους «Άλμα Ζωής» στην Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη το 2012.

Ο Αγώνας Race for the Cure διοργανώνεται εδώ και 29 χρόνια σε περισσότερες από 140 πόλεις παγκοσμίως από την αμερικάνικη οργάνωση Susan G. Komen for the Cure.

Πηγή: health.in.gr