Σεμινάριο με διατροφικές συστάσεις σχετικά με τη διαδικασία διακοπής καπνίσματος

Draseis Ygeias_header_web

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Καλλιθέας το οποίο λειτουργούν ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και ο Δήμος Καλλιθέας, σε συνεργασία με

το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος του Δημοτικού Κέντρου Υγείας Καλλιθέας

οργανώνουν την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015 στις 12:30,

στο Δημοτικό Κέντρο Υγείας Καλλιθέας,

σεμινάριο με διατροφικές συστάσεις σε ανθρώπους που βρίσκονται σε διαδικασία διακοπής καπνίσματος και προσπάθειας ελέγχου του σωματικού τους βάρους.

Η διακοπή του καπνίσματος είναι μια πολύ σημαντική και δύσκολη απόφαση για τους χρόνιους καπνιστές, απόφαση που απαιτεί πειθαρχία, αυτοέλεγχο και συνέπεια. Πέρα από το γεγονός ότι έχουν να αντιμετωπίσουν την εξάρτηση που τους είχε προκαλέσει το τσιγάρο, πολλοί έχουν να αντιμετωπίσουν και μια ανεπιθύμητη αύξηση του σωματικού τους βάρους.

Όλες οι έρευνες επισημαίνουν πως ένας πρώην καπνιστής μπορεί να ελέγξει και να σταθεροποιήσει το σωματικό του βάρος, αρκεί να καθιερώσει προσεγμένο διαιτολόγιο (χωρίς στερήσεις) και συστηματική άσκηση.

 

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Πνευμονολόγο – Φυματιολόγο κ. Κυριακάκη Ζαχαρούλα του Δημοτικού Κέντρου Υγείας Καλλιθέας, τη Διαιτολόγο – Διατροφολόγο κ. Κωνσταντίνα Εξαρχοπούλου,

τη Σύμβουλο Διατροφής κ. Βασιλική Στρουζιώτου και τη Ψυχολόγο κ. Κουκοπούλου Αναστασία.

 

Κύριο μέλημά μας η υγεία των συνανθρώπων μας!

Draseis Ygeias_footer_web