Προσκύνημα ιερού σκηνώματος Αγίας Βαρβάρας & Τέλεση Ιερού Μυστηρίου Θείας Ευχαριστίας στο «Καρέλλειο – Μονάδα Alzheimer»

Τη Πέμπτη 21 Μαΐου 2015, οι επωφελούμενοι της Πρότυπης Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επισκέφθηκαν το ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας, στο Αιγάλεω.

Συνοδευόμενοι από άτομα του προσωπικού, προσευχήθηκαν και ασπάσθηκαν με ευλάβεια το ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας. Η επίσκεψη ήταν ιδιαιτέρως συγκινητική για τους επωφελούμενους και το προσωπικό, ενώ από τους υπευθύνους του Ιερού Ναού δόθηκαν ως ευλογία εικονίσματα της Αγίας Βαρβάρας.

Τη Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, οι επωφελούμενοι του «Καρέλλειου – Πρότυπης Μονάδας Αντιμετώπισης Alzheimer και Συναφών Διαταραχών» της «Αποστολής» είχαν την ευλογία να συμμετέχουν στην τέλεση του Ιερού Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας. Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ευγένιο Κανάκη, εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων και με την ευλογία του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον χώρο της Μονάδας.

Οι επωφελούμενοι, οι συγγενείς τους, το προσωπικό και οι υποστηρικτές της Μονάδας παρακολούθησαν με ευλάβεια την ιερά ακολουθία και έψαλαν μαζί με τον ιερέα τους ύμνους. Τέλος μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων και πήραν το αντίδωρο από το χέρι του ιερέως.

Ο π. Ευγένιος Κανάκης, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση η οποία του έγινε για την τέλεση του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας στο «Καρέλλειο», ευχήθηκε σε όλους υγεία και ο Θεός να τους χαρίζει δύναμη στη ζωή τους.