ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ – 1 ΘΕΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Τίτλος: Μηχανικός Ύδρευσης / Αποχέτευσης & Υγιεινής (WA.S.H. Engineer)

 

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο/H Μηχανικός Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Υγιεινής (WASH) θα έχει ως βάση την Αθήνα, με σκοπό την εκτέλεση, επίβλεψη και αξιολόγηση των δραστηριοτήτων που θα υλοποιηθούν από  τον IOCC / Αποστολή και θα χρηματοδοτηθούν από τον Νορβηγικό Οργανισμό NCA (Norwegian Church Aid), στα πλαίσια της ανταπόκρισης της προσφυγικής / μεταναστευτικής κρίσης στην Ελληνική ηπειρωτική χώρα και κυρίως στην Αττική και την Κεντρική Ελλάδα. Ο/Η ενδιαφερόμενος/η θα αναφέρεται στο/η Συντονιστή/στρια Προγραμμάτων της Αποστολής και θα λειτουργεί υπό τη γενική εποπτεία του γραφείου της Αποστολής στην Αθήνα.

Η θέση εργασίας είναι στην Αθήνα, αλλά ο/η ενδιαφερόμενος/η θα χρειάζεται να ταξιδεύει εκτενώς σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Αττική, Κεντρική Ελλάδα και πιθανώς την Ήπειρο. Ο/Η ενδιαφερόμενος/η αν κριθεί απαραίτητο μπορεί να χρειάζεται να ταξιδεύει και σε άλλα μέρη της Ελλάδας για την επίβλεψη έργων πολλές φορές σε ώρες εργασίας εκτός των κανονικών. Ο/Η ενδιαφερόμενος/η θα είναι αρμόδιος/α για τις ακόλουθες δραστηριότητες:

1. Αρμόδιος/α για να προτείνει άρτιες και βιώσιμες τεχνικές λύσεις που σχετίζονται με την αναβάθμιση / αποκατάσταση / επισκευή υφιστάμενων εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης (σημεία παροχής νερού, τουαλέτες, ντους κλπ) σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων / μεταναστών.

2. Υπεύθυνος/η για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την επίβλεψη εγκατάστασης πρόσθετων κατάλληλων εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης, προκειμένου οι χώροι φιλοξενίας προσφύγων / μεταναστών να πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις.

3. Συμμετοχή σε αποστολές αξιολόγησης των αναγκών των χώρων διαμονής προσφύγων / μεταναστών και την αξιολόγηση, μεταξύ άλλων, των εγκαταστάσεων υγιεινής, ύδρευσης, αποχέτευσης, διαχείρησης στερεών αποβλήτων, αποστράγγισης ομβρίων υδάτων και του γενικού επιπέδου υγιεινής, προκειμένου να προσδιοριστούν ανάγκες και κενά.

4. Με βάση την αξιολόγηση των αναγκών,  να προτείνει πιθανές παρεμβάσεις WASH για του IOCC / Αποστολή, λαμβάνοντας υπόψιν ευαίσθητα θέματα όπως την προστασία ευάλωτων ομάδων (γυναίκες, παιδιά, ασυνόδευτα ανήλικα κ.λπ).

5. Να διασφαλίσει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία της επιλογής, το σχεδιασμό και την υλοποίηση παρεμβάσεων WASH, συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού όπως οι γυναίκες, άτομα με αναπηρία, ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά, εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες, κ.λπ.

6. Προετοιμασία τεχνικών προδιαγραφών και προϋπολογισμών τεχνικών έργων  για σύνταξη προκηρύξεων διαγωνισμών, σύμφωνα με τους κανόνες και κανονισμούς προμηθειών των NCA και IOCC / Αποστολή.

7. Υπεύθυνος για την αποτελεσματική συνεργασία με όλες τις αρμόδιες τοπικές αρχές και την διασφάλιση ότι όλες οι παρεμβάσεις του IOCC / Αποστολή είναι σύμφωνα με την Ελληνική εθνική νομοθεσία.

8. Να εποπτεύει και να επιβλέπει το έργο των εργολάβων και των τεχνικών και να διασφαλίζει ότι οι υπηρεσίες τους παρέχονται με αποτελεσματικό τρόπο ως προς το κόστος και το χρόνο.

9. Να προετοιμάζει γραπτές αναφορές στην αγγλική γλώσσα για τους χορηγούς.

10. Να εκπροσωπεί την Αποστολή σε σχετικές συνεδριάσεις συντονισμού (coordination meetings), μεταξύ άλλων και με εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, διεθνείς και τοπικές ΜΚΟ και τις τοπικές αρχές.

11. Να έρχεται σε επαφή με ανθρωπιστικούς φορείς σχετικά με τη συλλογή πληροφοριών για τη αποτελεσματική χαρτογράφηση των ανθρωπιστικών αναγκών και δραστηριοτήτων ανταπόκρισης για την υποστήριξη των προσπαθειών συντονισμού.

12.Να τηρεί τον κώδικα ηθικής συμπεριφοράς και να διασφαλίζει ότι όλες οι παρεμβάσεις της Αποστολής θα σέβονται τους θεμελιώδεις ανθρωπιστικούς κανόνες και τις αρχές Do-No-Harm.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ:

 

  • Πτυχίο Μηχανικού (Πολιτικός, Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας ή άλλων σχετικών τομέων)
  • Τουλάχιστον δύο (2) χρόνια σχετική εργασιακή εμπειρία, ειδικότερα, στο σχεδιασμό και την κατασκευή έργων ύδρευσης και αποχέτευσης ή / και τη διαχείριση στερεών αποβλήτων κτλ.
  •  Άριστες επικοινωνιακές και διαπροσωπικές δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένης ευαισθησίας και διακριτικότητας.
  • Δυνατότητα να εργαστεί σε πολυπολιτισμικό περιβάλλον
  • Άριστη γνώση λογισμικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως το MS Excel, PowerPoint, Word, καθώς και εξοικείωση με λογισμικά μοντελοποίησης υδρεύσεων και αποχετεύσεων (π.χ. EPANET), βασικές δεξιότητες σε GIS (Google Earth, οποιοδήποτε άλλο λογισμικό GIS) και βασική γνώση AutoCad (ή άλλο λογισμικό CAD)
  • Άριστη προφορική και γραπτή γλωσσική δεξιότητα σε Ελληνικά και Αγγλικά. Αραβικά ή Dari / Περσικά θα θεωρηθούν πλεονέκτημα
  • Καλή ερευνητική, συγγραφική και αναλυτική ικανότητα
  • Γνώση και κατανόηση της σχετικής Ελληνικής νομοθεσίας.
  • Άδεια οδήγησης τύπου Β

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ & ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (MOTIVATION LETTER)

  1. Κ. Νικόλαος Κατσιάρας, n.katsiaras@mkoapostoli.gr
  2. Κ. Αντώνιος Μποφίλιος, a.bofilios@mkoapostoli.gr
  3. Τα βιογραφικά και οι επιστολές εκδήλωσης ενδιαφέροντος πρέπει να κατατεθούν στα Αγγλικά και στα Ελληνικά.
  4. Το mail πρέπει να έχει τίτλο PFO_GR/27.04, και το πλήρες όνομα του ενδιαφερόμενου/ης.

Ημερομηνία λήξης κατάθεσης βιογραφικών, Τετάρτη 27.04.2016