Παιδικοί εμβολιασμοί από τον Ι.Σ.Α. και την «Αποστολή» στο Περιστέρι

Την εκστρατεία παιδικού εμβολιασμού συνεχίζει η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μαζί με τον ΙΣΑ στο παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στην Ι. Μ. Περιστερίου.

Σήμερα εμβολιάστηκαν  δεκάδες παιδιά παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου, τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» Κωνσταντίνο Δήμτσα, τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη, τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη στον Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας στην Πλατεία Δημοκρατίας από εθελοντές παιδιάτρους του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Απο νωρίς συγκεντρώθηκαν πλήθος ανασφάλιστων γονέων με τα παιδιά τους προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι εμβολιασμοί και η ενημέρωση του ιατρικού ιστορικού για το καθένα παιδί σύμφωνα με την ιατρική διαδικασία.

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος παρακολούθησε τον εμβολιασμό των παιδιών και συγκινημένος αναφέρθηκε στην δυνατότητα που δόθηκε στους αδύναμους οικονομικά γονείς να αποκτήσουν τα παιδιά τους ιατρική ασπίδα προστασίας με την βοήθεια της Αποστολής και του ΙΣΑ.

«Η Ι. Μ. Περιστερίου, πρόσθεσε, ξεκινά έναν αγώνα ζωής προσφοράς και αγάπης με σημείο αναφοράς τα παιδιά μας το μέλλον μας. Εκείνα δεν μπορούν να διεκδικήσουν  αυτό που δικαιούνται, εμείς καλούμαστε να εξασφαλίσουμε μαζί με τους γονείς αυτό που είναι αναμφίβολα κοινωνική μας προτεραιότητα. Ως Ποιμενάρχης με την βοήθεια του Θεού, θα σταθώ δίπλα τους όπως πράττω εδώ και πολλά χρόνια σε όλα τους τα προβλήματα, πόσο μάλλον σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως είναι η υγεία των συνανθρώπων μας ,των παιδιών μας».

Ο κ. Δήμτσας χαρακτήρισε αγώνα για το μέλλον της Ελλάδας την εκστρατεία εμβολιασμού και πρόσθεσε «με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου που ποιμαίνει πολλά έτη την κοινωνία του Περιστερίου στεκόμαστε  δίπλα στους γονείς που ταλαιπωρούνται από την κρίση και ιδιαιτέρως στα παιδιά. Η Εκκλησία στέκεται με όλες τις δυνάμεις δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να μη μείνει κανείς χωρίς φαγητό, γιατρό, φάρμακο, εμβόλιο. Δεν είστε μόνοι σας κατέληξε ο κ. Δήμτσας. Είμαστε κοντά σας με ισχυρή θέληση και ευαισθησία σε ό,τι χρειάζεστε».

Ο κ. Πατούλης εξήρε το έργο του Σεβ. κ. Χρυσοστόμου και τόνισε για ακόμη μια φορά την αναγκαιότητα των παιδιών να λαμβάνουν τον απαραίτητο εμβολιασμό. Είναι ανάγκη ο Ιατρικός Σύλλογος και η Αποστολή να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δίνοντας την δυνατότητα στους ανασφάλιστους με παιδιά  να έχουν πρόσβαση στην υγεία, στην πρωτοβάθμια φροντίδα και πρόληψη.

Αύριο θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί στη Σαντορίνη και στη Θηρασιά.