Οι ασυνόδευτοι πρόσφυγες της «Εστίας» στο γεύμα αγάπης της «Ελπίδας»

Στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργάνωσε το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» παρευρέθηκαν οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες του Ξενώνα «Εστία» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ». Τα παιδιά, που φιλοξενούνται στην δομή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καλωσόρισε στην γεμάτη μουσική, παιχνίδια, δώρα και πολλές εκπλήξεις γιορτή η Πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και συνομίλησε μαζί τους.

Τα παιδιά της «Εστίας» γευμάτισαν και συμμετείχαν στο πλήθος των δραστηριοτήτων που είχε ετοιμάσει το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ»: κατασκευές, μαγικά και κόλπα από ζογκλέρ, θεατρικές παραστάσεις, χορός και τραγούδι.

«Στηρίζουμε με κάθε τρόπο το σημαντικό έργο που πραγματοποιεί το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» όλα αυτά τα χρόνια. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και όλοι εμείς στην «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των παιδιών που αγωνίζονται καθημερινά», υπογράμμισε ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στο Κτήμα Ορίζοντες στο Κορωπί, ενώ προσκεκλημένα ήταν συνολικά 350 παιδιά από 14 Ιδρύματα της Αττικής.

H λειτουργία του Ξενώνα Εστία υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος «Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης» στον Ειδικό Στόχο «Άσυλο» και Εθνικό Στόχο «Υποδοχή/Άσυλο» στο πλαίσιο της δράσης  με τίτλο «Λειτουργία Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων ΕΣΤΙΑ 2018 από την Α.Μ.Κ.Ε ΑΠΟΣΤΟΛΗ»  με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5021537.