Επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στα συσσίτια της «Αποστολής»

Επίσκεψη  στα συσσίτια  απόρων της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών,   στην οδό Σοφοκλέους ,πραγματοποίησαν  σήμερα ο πρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος , Joseph Daul και η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της ομάδας του ΕΛΚ κα Μαριέττα Γιαννάκου συνοδευόμενοι από τον Γενικό Διευθυντή της Οργάνωσης κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Ο κ. Daul και η κα Γιαννάκου ενημερώθηκαν λεπτομερώς για την προσπάθεια της Εκκλησίας να σταθεί δίπλα σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, λόγω της οικονομικής κρίσης και για το προνοιακό   έργο της «Αποστολής».

Ο κ. Δήμτσας ανέφερε ότι έχουν τριπλασιαστεί, τον τελευταίο χρόνο, τα αιτήματα βοήθειας σε φαγητό, γιατρό και φάρμακα  και υπογράμμισε ότι η Αρχιεπισκοπή καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις βοήθειας.

«Είμαι εντυπωσιασμένος από το έργο της «Αποστολής»  της Αρχιεπισκοπής Αθηνών» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και πρόσθεσε «θέλω να συγχαρώ  τον Αρχιεπίσκοπο για την τάξη που επικρατεί  στο κέντρο σίτισης κυρίως , όμως, γιατί  αντιμετωπίζει με σεβασμό και αξιοπρέπεια εκείνους που έχουν ανάγκη. Με τον κ. Δήμτσα συζητήσαμε εκτενώς τρόπους έμπρακτης  στήριξης του έργου της «Αποστολής» και της Εκκλησίας  από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η στήριξη του διπλανού μας είναι ένας κοινός στόχος για τον οποίο θα προσπαθήσουμε μαζί».