Επίσκεψη της Πρότυπης Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Άλλη μια εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε το πρωινό της Τρίτης 5.03.2013 από την Πρότυπη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων της ΜΚΟ Αποστολή. Αυτή τη φόρα οι ένοικοι και το προσωπικό της Μονάδας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Οι επωφελούμενοι περιηγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου με την συνοδεία του ξεναγού κ. Δημήτριου Καρατζά. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αφοσίωση παρακολούθησαν την αναλυτική ξενάγηση, ενημερώθηκαν από τον κ. Καρατζά για την Βυζαντινή Αυτοκρατορία, για το πέρασμα από την Ελληνική αρχαιότητα στον Βυζαντινό κόσμο, για την επικράτηση του Χριστιανισμού, θαύμασαν τις παλιές μορφές και τα νέα σύμβολα τις Χριστιανικής τέχνης της ύστερης αρχαιότητας, επισκέφθηκαν τις αίθουσες με την νεότερη Βυζαντινή τέχνη και κατανόησαν με την βοήθεια του κ. Καρατζά την πνευματικότητα του Βυζαντινού κόσμου και του Βυζαντινού ανθρώπου.

Η είσοδος στο Μουσείου ήταν μια ευγενική χορηγία της κ. Αναστασίας Λαζαρίδου, Διευθύντριας του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Δημήτρη Καρατζά για την λεπτομερέστατη εθελοντική ξενάγηση που προσέφερε στους ενοίκους της μονάδας.