Ενίσχυση των Σ.Υ.Δ. «Μ. ΚΟΚΚΟΡΗ» από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Εφήβου «Ι.Ν. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ»

Την 3η του μηνός Δεκεμβρίου η Γενική Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Εφήβου «Ι. Ν. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ», κα Παρασκευοπούλου Ξένια, επισκέφθηκε το ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΩΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ Ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN, Σ.Υ.Δ. «Μ. ΚΟΚΚΟΡΗ» και συναντήθηκε με τον Διευθυντή Αρχιμ. Νικόδημο Φαρμάκη.

Η κα Παρασκευοπούλου βλέποντας το προσεγμένο και αποτελεσματικό έργο που παρέχεται στις Σ.Υ.Δ. «Μ. ΚΟΚΚΟΡΗ», καθώς και την άψογη λειτουργία των δύο δομών, εξέφρασε την επιθυμία να στηρίξει το έργο αφιλοκερδώς.

Κατά το χρονικό διάστημα από την 4η έως την 13η του μηνός Δεκεμβρίου, διεξήχθησαν στα γραφεία του Ιδρύματος- Σ.Υ.Δ. « Μ. Κόκκορη » στην άνω Γλυφάδα, συζητήσεις σχετικές με την επικαιροποίηση του εκπαιδευτικού και θεραπευτικού προγράμματος των Σ.Υ.Δ., της περαιτέρω εκπαίδευσης των ειδικών της ψυχικής υγείας και των θεραπευτών καθώς και των αναδυόμενων δυσκολιών που παρουσιάζονται σε τέτοιου είδους δομές.

Κατόπιν των ανωτέρω, αποφασίσθηκαν τα εξής:

1. Να οργανωθεί σεμινάριο με θέμα « Η Καλλιέργεια της Δημιουργικής Σκέψης», στις 19-01-2013, στο οποίο θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης από το κέντρο.

2. Να οργανωθεί ημερίδα με θέμα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού για τη Νοητική Υστέρηση και το Σύνδρομο Down, στην οποία θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης από το κέντρο.

3. Να παρακολουθήσουν οι επαγγελματίες της ψυχικής υγείας των Σ.Υ.Δ. τα σεμινάρια του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Εφήβου « Ι. Ν. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ».

4. Να πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών των τελευταίων τάξεων του Λυκείου στα πλαίσια του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

5. Να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί πανελλαδική έρευνα για τη γνώμη και γνώση των εφήβων για τα άτομα με Νοητική Υστέρηση και Σύνδρομο Down.

6. Να επικαιροποιηθεί το εκπαιδευτικό και θεραπευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την διεπιστημονική ομάδα των Σ.Υ.Δ. και να ενταχθούν σε αυτό νέα προγράμματα, προσφορά του ανωτέρω κέντρου.

7. Να οργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού.

 Όλα τα ανωτέρω, επ’ ωφελεία των Σ.Υ.Δ και των φιλοξενουμένων σε αυτό, αλλά και προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την φιλανθρωπική οργάνωση «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», θα παρέχονται ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Εφήβου « Ι. Ν. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ», όπως δήλωσε η Γενική Διευθύντρια κα Παρασκευοπούλου Ξένια, στηρίζοντας έτσι εμπράκτως το τόσο σημαντικό και πολύτιμο έργο των Σ.Υ.Δ.