Εμβολιαστικός Σταθμός: Ίλιον – Συνεχίζεται με επιτυχία ο εμβολιασμός

Δεκάδες παιδιά εμβολιάστηκαν και σήμερα στο πλαίσιο της εκστρατείας παιδικού που διεξάγει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Δήμο Ιλίου.

Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν στο Δημαρχείο Ιλίου, όπου δεκάδες γονείς ανασφάλιστοι προσκόμισαν βρέφη και παιδιά για να κάνουν το βασικό εμβολιασμό. Το πρώτο κατά προτεραιότητα εμβόλιο έγινε σήμερα, ενώ τα ανεμβολίαστα παιδιά τέθηκαν σε πρόγραμμα catch up για τα υπόλοιπα εμβόλια σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα εμβολιασμών.

Την έναρξη των εμβολιασμών κήρυξαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Πατούλης και ο Δήμαρχος Ιλίου κος Ζενέτος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κο Αυγουλά. Τους εμβολιασμούς ανέλαβαν οι εθελοντές γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κα Αμερικάνου και κος Κωστόπουλος.

«Πιστεύουμε ότι το πιο σημαντικό μας έργο σε αυτή την εκστρατεία είναι η επαγρύπνηση τις ιατρικής παρακολούθησης με στόχο την πλήρη εμβολιαστική κάλυψη του κάθε παιδιού που ζει και μεγαλώνει στην Ελλάδα, όσο φτωχό και παραμελημένο και αν είναι. Η σπουδαιότητα της εκστρατείας παιδικού εμβολιασμού που υλοποιούμε έχει δύο στόχους: 1) την εμβολιαστική κάλυψη και την προφύλαξη ανεμβολίαστων παιδιών από άλλες χώρες που πιθανώς φέρουν λοιμώδη μεταδοτικά νοσήματα, ώστε να μη μεταδώσουν στον υπόλοιπο παιδικό πληθυσμό λοιμώδη νοσήματα 2) πλήρη χορήγηση του εμβολίου στο σχήμα που ορίζεται μέσα από τα νέα βιβλιογραφικά δεδομένα, προκειμένου τα παιδιά μας να είναι προστατευμένα, διότι τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε πολύ έντονα το φαινόμενο να νοσούν παιδιά εμβολιασμένα, που δεν είχαν όμως καλυφθεί από το πλήρες σχήμα». δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Πατούλης.

Με τη σειρά του ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Κωνσταντίνος Δήμτσας ανέφερε: «Στη διάρκεια της εκστρατείας θα πραγματοποιηθούν πάνω από 10.000 εμβολιασμοί στην Αθήνα, ενώ στόχος μας είναι η προσπάθεια να συνεχιστεί και στις ακριτικές περιοχές. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι είναι μεγίστης σημασίας και αποτελεί βασική προτεραιότητα της αποστολής μας η προστασία της υγείας του κάθε παιδιού που ζει και μεγαλώνει στην Ελλάδα, η εμβολιαστική του κάλυψη, η ιατρική του παρακολούθηση. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας σήμερα να στερούνται, να είναι παραμελημένα, να μην έχουν πρόσβαση στο δικαίωμα της υγείας, στο δικαίωμα της ζωής».