Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για την Ψυχική Υγεία, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τον πληθυσμό για τα ψυχικά νοσήματα. Με αφορμή λοιπόν αυτή τη μέρα η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας συμμετείχε στη ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Διοίκηση του Γ.Ν. Καρδίτσας την περασμένη Πέμπτη.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

– Αναγνωστοπούλου Όλγα, Ψυχολόγος της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας: “Διερεύνηση του επιπολασμού Μείζονος Κατάθλιψης και αυτοκτονικού ιδεασμού στο νομό Καρδίτσας”,

– Μανιάτη Ελένη, Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Υγείας Παλαμά: “Η πρόληψη της αυτοκτονίας ως προτεραιότητα των υπηρεσιών ψυχικής υγείας”,

– Τρούβα Θεώνη, Μαία, Κέντρο Υγείας Παλαμά: “Επιλόχεια κατάθλιψη, πρόληψη και φροντίδα στην κύηση- λοχεία.

– Γεωργίου Αχιλλέας, Τ.Ε. Νοσηλευτής Ξενώνας «ΖΕΦΥΡΟΣ»: “Οικονομική κρίση & Ψυχική Υγεία”.

– Κούτρα Ρωμήνα, Εργοθεραπεύτρια Γ.Ν. Καρδίτσα: “Ο ρόλος της εργοθεραπείας σε ψυχωσικούς ασθενείς”.

Όσοι παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα παραπάνω θέματα καθώς και για τους επαγγελματίες να μιλήσουν για τη δουλειά τους, τους προβληματισμούς τους και να προτείνουν λύσεις  για την καλυτέρευση της ψυχικής υγείας των πολιτών.

Έντονη προέκυψε η ανάγκη, όλοι οι εμπλεκόμενοι – ασθενείς, οικογένειες, επαγγελματίες υγείας και κρατικοί φορείς – να συνεργαστούν τόσο για να έχουμε έγκαιρη διάγνωση και σωστή θεραπεία όσο για να είναι καλύτερη και αποτελεσματικότερη η πρόσβαση στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας.