Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο Ψυχοεκπαίδευσης για την άνοια από το «Καρέλλειο»

Από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022, το “Καρέλλειο”, η Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ”, διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο Ψυχοεκπαίδευσης για την άνοια, συνεχίζοντας την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη Νόσο Alzheimer .

Το διαδικτυακό σεμινάριο απευθύνεται σε περιθάλποντες ατόμων με άνοια, εθελοντές, επαγγελματίες υγείας και φοιτητές και θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ΤΕΑΜS.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του σεμιναρίου ψυχοεκπαίδευσης:

14/03/22: Ώρες 6:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ.

  • «Τι είναι άνοια και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτή» με ομιλητή τον κ. Ανδρέα Ζαχαριάδη, Ψυχίατρο.
  • « Η άνοια στην εποχή του Κορωνοϊού με ομιλητή τον κ. Γεώργιο Παππά, Ψυχολόγο και την κ. Παναγιώτα Γκογκολάκη, Ψυχολόγο.

21/03/22: Ώρες  6:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ.

  • «Κινητικές διαταραχές στην άνοια, Φυσικοθεραπευτική προσέγγιση» με ομιλητή τον κ. Παναγιώτη Μητσέα, Φυσικοθεραπευτή.
  • «Δραστηριότητες Καθημερινής Διαβίωσης και χρήση νέων τεχνολογιών σε άτομα με άνοια», με ομιλητή τον κ. Φίλιππο Ασπρίδη, Εργοθεραπευτή -Επιστημονικά Υπεύθυνο Δομής .

28/03/22: Ώρες 6:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ.

  • «Τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας, η φροντίδα και τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας» με ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Βακουφάρη, Κοινωνικό Λειτουργό.

Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής για την αποστολή του link (πλατφόρμα ΤΕΑΜS), στο τηλέφωνο 2130227965 ή στο email: alzheimer@mkoapostoli.gr

Μετά το πέρας των ομιλιών θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.