Δράσεις υγείας από το Κοινωνικό Φαρμακείο Καλλιθέας της «Αποστολής»

Draseis Ygeias_header_web

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Καλλιθέας της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ και του Δήμου Καλλιθέας, σε συνεργασία με το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος του Δημοτικού Κέντρου Υγείας Καλλιθέας, πραγματοποίησε την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015 στις 12:30, στο Δημοτικό Κέντρο Υγείας Καλλιθέας, σεμινάριο με διατροφικές συστάσεις σε ανθρώπους που βρίσκονται σε διαδικασία διακοπής καπνίσματος και προσπάθειας ελέγχου του σωματικού τους βάρους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία όπου συμμετείχαν συνολικά 9 άτομα που βρίσκονται στη διαδικασία διακοπής καπνίσματος.

Ενημερώθηκαν για το ότι το κάπνισμα προκαλεί συσσώρευση βλαβερών ελευθέρων ριζών στον οργανισμό μας με αποτέλεσμα να καταβάλλεται το αντιοξειδωτικό σύστημα του οργανισμού μας καθώς επίσης ότι αναστέλλεται και η απορρόφηση πολλών σημαντικών θρεπτικών συστατικών. Λόγω των παραπάνω κατέστη σαφές ότι ένας πρώην καπνιστής έχει αυξημένες ανάγκες για λήψη καθημερινά τροφών πολύ πλούσιων σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά. Ειδικότερα έγινε αναφορά στο τι περιλαμβάνει η Μεσογειακή Διατροφή, στην κατανομή και τη συχνότητα των γευμάτων και στις ποσότητες που μπορούν να καταναλώνουν ημερησίως. Ιδιαίτερα έγινε μνεία στα συμπληρώματα διατροφής καθώς και για το πόσο συμβάλλουν στην επαρκή πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό μας. Επίσης, δόθηκαν συστάσεις για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Τονίστηκε η σημασία και τα οφέλη της άσκησης σε καθημερινή βάση για τη διατήρηση του σωματικού τους βάρους και της ψυχική τους υγείας.

Τέλος, ενημερώθηκαν για το ότι το κάπνισμα είναι ένας παράγοντας κινδύνου για υπέρταση, αθηροσκλήρωση, για εμφράγματα και εγκεφαλικά επεισόδια και ότι έχει συσχετισθεί και με την εμφάνιση καρκίνου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Πνευμονολόγο – Φυματιολόγο κ. Κυριακάκη Ζαχαρούλα, τη Σύμβουλο Διατροφής κ. Βασιλική Στρουζιώτου και τη Ψυχολόγο κ. Κουκοπούλου Αναστασία.

Draseis Ygeias_footer_web