Δράσεις του Κέντρου Ημέρας Χίου

Στις 24-2-16 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με ειδικές ανάγκες. Από το κέντρο ημέρας συμμετείχε αντιπροσωπία τεσσάρων επωφελούμενων συνοδεία του εργοθεραπευτή του κέντρου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η αποκριάτικη γιορτή που διοργάνωσε το ΚΔΑΠ (είχε σταλεί και σχετική πρόσκληση στο κέντρο ημέρας).

Η συνάντηση είχε οριστεί για τις 10:00 π.μ. Μετά την άφιξη, έγιναν οι συστάσεις ανάμεσα στους επωφελούμενους και τους επαγγελματίες των δύο κέντρων. Στη συνέχεια μοιράστηκαν τα αποκριάτικα κοστούμια και ξεκίνησε η γιορτή.

Apokriatiki Giorti_KH Xiou1Η γιορτή περιλάμβανε μουσική, χορό, κινητικά και επιτραπέζια παιχνίδια και μικρό γεύμα για τους επωφελούμενους. Η γιορτή διήρκησε περίπου δύο ώρες και κατά τις 12:00 οι επωφελούμενοι επέστρεψαν στο κέντρο ημέρας.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής και μέσω  συζήτησης με τους επωφελούμενους κατά την επιστροφή τα συναισθήματα ήταν πολύ θετικά και η εμπειρία τους φάνηκε ιδιαιτέρως ευχάριστη. Υπήρξαν και προτροπές για να επαναληφθεί αντίστοιχη δράση, κάτι που υποδηλώνει το θετικό του εγχειρήματος .

Το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας Χίου συμμετείχε και φέτος στις Σχολές Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου για την περίοδο 2015-16. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στις ενοριακές αίθουσες της Παναγίας Ευαγγελίστριας την Δευτέρα 08 Φεβρουαρίου, του Αγ.Γεωργίου  Νενήτων την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου και της Παναγίας Ερειθιανής Βροντάδου τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016. Οι ομιλήτριες των Σχολών Γονέων, η Ψυχολόγος Ιωάννα Γρηγοροπούλου και η Κοινωνική Λειτουργός Βασιλική Κουτελάκη πραγματεύτηκαν το θέμα: Όρια στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών – Πρακτικές Προσέγγισης. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στα όρια στη συμπεριφορά των παιδιών και στη διαφορά τους από τη τιμωρία, στους λειτουργικούς τρόπους επικοινωνίας γονέων και παιδιών και στους πρακτικούς τρόπους πειθαρχίας με τη θετική διαπαιδαγώγηση. Η συμμετοχή και στις τρεις συναντήσεις κρίθηκε πολύ ικανοποιητική και οι συμμετέχοντες αλληλεπίδρασαν ενεργητικά με ερωτήσεις και διάλογο.