Διεξαγωγή Ημερίδας για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Εργασιακή Επανένταξη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ, η Ημερίδα με θέμα «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Εργασιακή Επανένταξη» στο Electra Palace, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Δίκτυο Τοπικών Φορέων για τη Δημιουργία Κοινωνικών Επιχειρήσεων Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων στο Δήμο Αθηναίων» από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Περισσότερο Χρώμα Στη Ζωή Μας-Αλλάζουμε την Πόλη».

Στην Ημερίδα συμμετείχαν ωφελούμενοι του προγράμματος, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, φορέων της Αναπτυξιακής Σύμπραξης, της Κοινωνίας των Πολιτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κατά την διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν θέματα όπως οι επιπτώσεις της ανεργίας στην ψυχική υγεία και ο ρόλος της Συμβουλευτικής, το νομοθετικό πλαίσιο των Κοιν.Σ.Επ., οι διαδικασίες ίδρυσης και σύστασης Κοιν.Σ.Επ., παραδείγματα Κοινωνικών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, ενώ στην παρουσίαση συμμετείχαν μέλη Κοιν.Σ.Επ. οι οποίοι παρουσίασαν τις δραστηριότητές καθώς και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν κατά την σύσταση τους. Με το πέρας των εισηγήσεων δόθηκε χρόνος για ερωτήματα από το κοινό με σκοπό να αναπτυχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Διευθύντρια Προγραμμάτων & Διεθνούς Συνεργασίας της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, Δρ. Βασιλική Λεοντάρη και η Συντονίστρια της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Περισσότερο Χρώμα Στη Ζωή Μας» κα Σοφία Μακέδου, οι οποίες τόνισαν την σημασία της συνεργασίας και της δικτύωσης μεταξύ φορέων, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και αναπτυξιακών συμπράξεων με σκοπό την δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων.

Κύριοι ομιλητές της ημερίδας ήταν η κα Αθηνά Πατσουλέ, ψυχολόγος από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ, η κα Ευαγγελία Σινοπούλου, νομικός από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ο κ. Δημήτριος Χονδρός, οικονομολόγος και μέλος του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Διάπλους, η κα Ματίνα Κανάκη, μέντορας κοινωνικής επιχειρηματικότητας και Γραμματέας της Δ.Ε. της Κοιν.Σ.Επ. Εκάτη, η κα Εύη Σταθοπούλου, μέλος της Δ.Ε. της Κοιν.Σ.Επ. Ο Μάστορας Σου και ο κ. Θωμάς Σοπιλίδης, μέλος της Κοιν.Σ.Επ. Ελλάδα Παντού.