Δημιουργική απασχόληση στα παιδιά των μεταναστών – προσφύγων της Χίου από την «Αποστολή»

Στις 16 Ιουνίου ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την αμέριστη και συνεχή οικονομική στήριξη του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC προχώρησε σε ανθρωπιστική παρέμβαση που συνέβαλλε αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των πολύ σημαντικών προβλημάτων με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι χιλιάδες μετανάστες που συνωστίζονται καθημερινά στην Χίο.

Στα πλαίσια της ανωτέρω ανθρωπιστικής παρέμβασης, την Πέμπτη 2 Ιουλίου επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Κέντρου Ημέρας Χίου επισκέφτηκαν το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στο Μυρσινίδι και διένειμαν τσάντες με υλικό για ζωγραφική σε 70 παιδιά.

Στη συνέχεια, εκεί ανάμεσα στις σκηνές, τα παιδιά πήραν χρώματα και μολύβια και ζωγράφισαν μαζί με τους γονείς τους αλλά και τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Κέντρου Ημέρας. Με την συγκεκριμένη δράση το Κέντρο Ημέρας Χίου επιχείρησε να προσφέρει χαμόγελα σε παιδιά και γονείς αλλά και να ξεχαστούν για λίγο από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Η εν λόγω δράση θα συνεχιστεί.