Βιωματικό εργαστήρι σε μαθητές από το Κέντρο Ημέρας Νεάπολης της «Αποστολής»

Στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας  «Σώμα και Ταυτότητα», οι Κοινωνικοί Λειτουργοί, Γαρεφαλάκη Μαρία και Πλουμάκη Κάλλια, του Κέντρου Ημέρας Ψυχικής Υγείας  Νεάπολης του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πραγματοποίησαν βιωματικό εργαστήρι με θέμα την «Αυτοεκτίμηση» στους μαθητές της Α’ τάξης του  Γυμνασίου Νεάπολης.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου πραγματοποιήθηκαν βιωματικές ασκήσεις για την κατανόηση του όρου και τρόποι ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης στη ζωή των παιδιών.

Το μοντέλο της αυτοεκτίμησης που θα αναπτύξει ένα παιδί αρχίζει να διαμορφώνεται πολύ νωρίς στη νηπιακή ηλικία. Καθώς επίσης, τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού είναι καθοριστικά για να χτίσει την αυτοεκτίμησή του. Μέσα από τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου εργαστηρίου, αναδείχθηκαν παιδιά με χαμηλή και παιδιά με υψηλή αυτοεκτίμηση. Το αίσθημα αυτοεκτίμησης αλλάζει συχνά και προσαρμόζεται, καθώς επηρεάζεται από τις νέες εμπειρίες και αντιλήψεις του παιδιού.

Εν κατακλείδι, αυτός ο κύκλος δραστηριοτήτων ανέδειξε πως οι σχέσεις που θα αναπτύξει το παιδί με άλλα μέλη της οικογένειας, με δασκάλους, φίλους και άλλους ενηλίκους, μπορούν να επηρεάσουν την αυτοεκτίμησή του αλλά και να την ενισχύσουν θετικά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα παιδιά που συμμετείχαν στις βιωματικές δραστηριότητες, όπως επίσης ευχαριστούμε ιδιαιτέρως  την κ.Τζώρτζη Αθηνά για την συνεργασία, καθώς  και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.