Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Τα παιδιά ειναι η ελπίδα και το μέλλον της Ελλάδος

Δείπνο αγάπης παρέθεσε σήμερα στις 7 σε πολύτεκνες οικογένειες ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αποστολή σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής ´Αμυνας στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β´ και του Υπουργού Εθνικής ´Αμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η εκδηλωση σε εορταστικό κλίμα που επιμελήθηκε η Εθιμοτυπια του ΥΕΘΑ, η Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάνεων  και οι Δημόσιες Σχέσης της Αποστολής με την βοήθεια της ´Ενωσης Πολυτέκνων Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της Αποστολής κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα με τον Υπουργό Εθνικής´Αμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο συνομίλησαν με πολύτεκνους και ευχήθηκαν στα παιδιά για τις ´Αγιες Ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Σε μια αίθουσα κατάμεστη απο γονείς και περισσότερα απο 100 παιδιά ο Αρχιεπίσκοπος  και ο Υπουργός μοίρασαν δώρα που επιμελήθηκε η Αποστολή και το ΥΕΘΑ και παρακάθησαν σε δείπνο με τις πολύτεκνες οικογένειες. Η ορχήστρα του Στρατού καθ´ όλη την διάρκεια του Δείπνου έπαιζε χριστουγενιάτικες μελωδίες.

Ο Μακαριώτατος επεσήμανε οτι: «Σήμερα έχουμε μια γιορτή μέσα στην καρδιά μας. Είναι μια απλή γιορτή και αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας Εκκλησίας και Στρατού. Τα Χριστούγεννα, έχει λεχθεί ότι είναι μια γιορτή για τα παιδιά και τα παιδιά περιμένουν με ιδιαίτερη χαρά αυτές τις γιορτές. ´Ετσι απο κοινού αποφασίσαμε να περάσουμε μια βραδιά μαζί τους. Η κρίση εχει χτυπήσει την ελληνική οικογένεια, ιδιαίτερα όταν έχει πολλα μέλη. Αυτή η εορτή έχει έναν συμβολισμό. Να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών, τα οποία συχνά δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με άλλα παιδιά. Εκκλησία και Στρατός πρέπει να αγωνιστούμε για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος. Η Αποστολή υπό την καθοδήγηση του κ. Δήμτσα έχει προσφέρει πάρα πολλά στην αντιμετώπιση ανάλογων προβλημάτων. Εύχομαι στον Υπουργό να έχει δύναμη να προσφέρει και σε αυτον τον τομέα. Είναι ευλογία και χαρά τα παιδιά, είναι η ελπίδα και το μέλλον της Ελλαδος.  Είμαι πολυ χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσα τους και συγχαίρω τις οικογένειες για τον αγώνα στην καθημερινή σκληρή πραγματικότητα της ζωής. Δεν είστε μόνοι,  οι οικογένειες σας μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο, είμαστε κοντά σας , η Αποστολή,  η Εκκλησία σε συνεργασία με τον Στρατό και άλλους φορείς. Άλλωστε η οικογένεια της Εκκλησίας ειναι μια πολύτεκνη  οικογένεια».

Ο Υπουργός Εθνικής´Αμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου οργανώσαμε εδώ στη Στρατιωτική Λέσχη μια λιτή εκδήλωση αγάπης και τιμής για δεκάδες πολύτεκνες οικογένειες, για να στείλουμε ενα μήνυμα στήριξης της ελληνικής οικογένειας που δοκιμάζεται αυτή την περίοδο και ιδιαίτερα της ελληνικής οικογένειας που έχει πολλά παιδιά, τους αυριανούς φαντάρους του Στρατού μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Αρχιεπίσκοπο, την Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον κ. Δήμτσα, για την πολύτιμη και πολύ γόνιμη συνεργασία που έχουμε αποδεικνύοντας έτσι για ακόμη μία φορά ότι οι ´Ενοπλες Δυνάμεις που είναι εκλεκτό κομμάτι του Ελληνικού λαού αφουγκράζονται τους καημούς του και τις ανάγκες του και προσπαθούν να ανταποκριθούν. Χρόνια πολλά».

Ο κ. Δήμτσας είπε: «Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για τα παιδιά μας. Αποστολή μας η χαρά τους και σκοπός μας η κάλυψη των αναγκών των πολυτέκνων οικογενειών. Σε συνεργασία με τον Στρατό, τον Υπουργό κ. Παναγιωτόπουλο διοργανώσαμε μια εκδήλωση για να δώσουμε ένα μήνυμα στήριξης στις οικογένειες των πολυτέκνων για να δώσουμε χαρά σε ό,τι σημαντικότερο υπαρχει, που δίνει ελπίδα και ζωή, τα παιδιά μας, η συνέχεια της ζωής, η ψυχή της δική μας αποστολής».