Έκθεση Εικαστικών Έργων από τα παιδιά του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΔΑΠ Μοσχάτου – Σάββατο 11 Ιουνίου – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Τα παιδιά ζωγραφίζουν:

Ένα σπίτι, μια πατρίδα, ο ίδιος ουρανός…

Η μεγάλη ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ,

 από τα παιδιά του ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΥ ΚΔΑΠ Μοσχάτου,

το Σάββατο 11 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά,

με την υπογραφή του καταξιωμένου ζωγράφου Γιάννη Αδαμάκη

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ι.Α. Αθηνών και το ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ ΚΔΑΠ που λειτουργεί σε συνεργασία με το Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου , παρουσιάζουν την Έκθεση Εικαστικών Έργων των παιδιών, με τίτλο: «Ένα σπίτι, μια πατρίδα, ο ίδιος ουρανός…», στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά από τις 7 έως τις 11 Ιουνίου.

Οι μικροί καλλιτέχνες του ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΥ, ηλικίας 6 – 12 ετών, με τη διδασκαλία, την υπομονή και την αγάπη του γνωστού  Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Αδαμάκη και της εικαστικού Καίτης Προφήτη, απελευθέρωσαν τη φαντασία τους κι έδωσαν  ρυθμό στα πινέλα τους. Έτσι, αποτύπωσαν με χρώματα την ανάγκη που έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου να ζουν σε ένα σπίτι, να ανήκουν σε μια πατρίδα , να κοιτούν με δικαιοσύνη, τον ίδιο ουρανό…

Την ημέρα λήξης της Έκθεσης, το Σάββατο 11 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη γιορτή για τους μικρούς μας φίλους.

Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ο προαύλιος χώρος του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, θα γεμίσει με χορούς, τραγούδια, παιχνίδια, δράκους, νεράιδες, κλόουν, ταχυδακτυλουργούς, ενώ ένα τεράστιο τελάρο ζωγραφικής, πινέλα και χρώματα, θα αφεθούν στα χέρια των παιδιών,  για να φιλοτεχνήσουν μόνα τους την «Ονειρούπολη».

Invitation_Ekthesi Eikastikon_Dimitreio

Το ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ Κέντρο Φροντίδας Παιδιού ιδρύθηκε από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ, με σκοπό τη φροντίδα και την υποστήριξη παιδιών ηλικίας 6 – 12 ετών, που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και αξεπέραστα κοινωνικά προβλήματα. Το καθημερινό πρόγραμμα λειτουργίας του αρχίζει αμέσως μετά από το σχολικό ωράριο και διαρκεί έως το βράδυ, παρέχοντας σίτιση, ενισχυτική διδασκαλία, ψυχολογική υποστήριξη κι έναν πλούτο δημιουργικών δραστηριοτήτων που βοηθούν τα παιδιά στην υγιή ανάπτυξή τους, την ψυχική τους ισορροπία, την ανάδειξη των δεξιοτήτων και των έμφυτων ταλέντων τους,  την ψυχαγωγία, τη χαρά τους.

Το ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ λειτουργεί μόλις από τον Νοέμβριο του 2013 και βρίσκεται στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 7, στο Μοσχάτο.