Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην έδρα της «Αποστολής»

“Αξιοθαύμαστο”, χαρακτήρισε τo  έργο της «Αποστολής» η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος  κατά την επίσημη επίσκεψη του στα κεντρικά γραφεία του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συνοδευόμενος από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο  κ.κ. Ιερώνυμο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, δήλωσε  «λίαν συγκεκινημένος ἐκ τῆς ἐπιδεικνυμένης τοσαύτης ἐνεργετικότητος τῶν ἔργων ἀγάπης ἐκ μέρους τοῦ φιλοτίμου καὶ φιλοθρήσκου Ἑλληνικοῦ λαοῦ» και συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο  Ιερώνυμο και τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα για το έργο της «Αποστολής», λέγοντας « ἐγκαρδίως, εὐλογοῦμεν ἀπὸ καρδίας καὶ τὴν ὑφ᾿ Ὑμᾶς ΑΠΟΣΤΟΛΗΝ». Επίσης εξέφρασε την εκτίμηση του, διότι, όπως είπε «ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών δεν κάνει διάκριση γένους, θρησκείας, εθνικής προελεύσεως. Τους αγκαλιάζει όλους με την ίδια αγάπη. Την αγάπη του Χριστού».

Στην ομιλία του, ο Πατριάρχης, υπογράμμισε επίσης ότι «ἡ κατὰ τὸ δυνατὸν ἐπίδειξις τῶν ἔργων ἀγάπης, ἕνεκα τῆς ἐντολῆς τοῦ Κυρίου, εἶναι ἔργον καὶ ὀφειλὴ τῆς Ἐκκλησίας», καλώντας τους Χριστιανούς να ακολουθούν τα λόγια του αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου  ό,τι «ἡ πίστις χωρὶς ἔργων νεκρά ἐστιν» (β΄,20-21) διακονοῦντες καὶ ἐκπληροῦντες μετ᾿ εἰλικρινοῦς ἀγάπης καὶ διαθέσεως τὴν φιλανθρωπικὴν δραστηριότητα τῆς Ἐκκλησίας μας».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, υποδεχόμενος τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και τις Συνοδείες Τους, ευχαρίστησε για την εξαιρετική, όπως την χαρακτήρισε, τιμή της Πατριαρχικής Επισκέψεως και αναφέρθηκε, εκτενώς, στην βοήθεια και στήριξη του Οικουμενικού Θρόνου στην προσπάθεια της «Αποστολής», επισημαίνοντας:

«Από την αρχή της κρίσεως και των προσπαθειών μας, οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς του Οικουμενικού Θρόνου ανταποκρίθηκαν με ειλικρινές ενδιαφέρον και περισσή αγάπη για την κατάσταση στην Ελλάδα. Πολλούς και πολλά θα μπορούσα να αναφέρω, αλλά ιδιαίτερης μνείας χρήζει η άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, ο οποίος κινητοποίησε ταχύτατα την Ομογένεια των ΗΠΑ σε μια πρωτοφανή εκστρατεία αρωγής προς τη δοκιμαζομένη Μητέρα Πατρίδα των αγαπημένων μας Ομογενών.  Φρονώ, κατέληξε, ότι καταλυτική σε αυτό υπήρξε και η ενθάρρυνση της Παναγιότητάς Σας, η οποία πολλαπλώς και πολυτρόπως εξέφρασε την πατρική αγωνία Της για την κοινωνική, οικονομική και ανθρωπιστική κρίση και τις συνέπειές της επί του Ελληνικού Λαού, παρέχοντας ταυτόχρονα την υψηλή Αυτής στήριξη και ευαρέσκεια στις προσπάθειες ενίσχυσης και το Έργο της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ να στηρίξει τα δοκιμαζόμενα τμήματα του Ελληνικού πληθυσμού και όχι μόνο».

Σε ανάμνηση της  Πατριαρχικής Επισκέψεως και  σε ένδειξη ευγνωμοσύνης  η «Αποστολή»  ανήρτησε Αναθηματική Πλάκα, την οποία απεκάλυψαν οι δύο Προκαθήμενοι.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης,  ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Βαρθολομαίος Σαμαράς και ο κ.  Νικόλαος Μαγγίνας.

Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο συνόδευαν ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας  κ. Γαβριήλ, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης και ο Οικονομικός Διευθυντής του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου, Αρχιμ. Χρυσόστομος Συμεωνίδης.