Το “Καρέλλειο” στην Ιερά Μονή Βηθλεέμ

Στη λειτουργία της Ιεράς Μονής Βηθλεέμ στο Κορωπί βρέθηκαν οι ένοικοι από το “Καρέλλειο” Πρότυπο Κέντρο Αλτσχάιμερ. Τη λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην προσωπική ευφροσύνη που πρέπει να έχει κάθε πιστός.

“Πυξίδα των προσπαθειών μας είναι ο άνθρωπος που πάσχει. Σκοπός μας είναι να ανακουφίσουμε τον πόνο, να αγκαλιάσουμε τη δυσκολία, να μοιραστούμε το βάρος με τον συνάνθρωπό μας και να συμπαρασταθούμε με κάθε δυνατό μέσο”, ήταν το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου, υπενθυμίζοντας την αναγκαιότητα της προσφοράς στον πλησίον.

Στη συνέχεια, οι μοναχές ξενάγησαν τους φιλοξενούμενους στους χώρους της Μονής, η οποία εκτός των άλλων στηρίζει το Ίδρυμα “Γαλιλαία” και το Γηροκομείο “Ανάστασις” για να ενισχύσει τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Νικόλαος σπούδασε Αστροφυσική στο Harvard και Μηχανολογία στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέττης. Το 1993 ίδρυσε και ανέλαβε τη διεύθυνση του πρώτου, στην Ελλάδα, Κέντρου Βιοϊατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας και εξελέγη Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής τον Απρίλιο του 2004.

Στο τέλος της λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μίλησε με κάθε επισκέπτη της μονής ξεχωριστά, μοίρασε σε όλους αντίδωρο και ένα πασχαλινό αυγό.