Συνάντηση Μακαριωτάτου με την αντιπροσωπεία της ΑΧΕΠΑ

Συνάντηση με την αντιπροσωπεία της ΑΧΕΠΑ, της μεγαλύτερης ελληνοαμερικανικής οργάνωσης στον κόσμο, υπό τον πρόεδρό της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης Τζον Γροσομανίδη, είχε σήμερα το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Τα μέλη της ΑΧΕΠΑ, που πραγματοποιούν επίσκεψη στην Ελλάδα, στη συνάντηση που είχαν με τον Αρχιεπίσκοπο, εξέφρασαν τη στήριξή τους στο έργο της Εκκλησίας και του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή». Δήλωσαν μάλιστα στον Μακαριώτατο το έντονο ενδιαφέρον τους για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την επιθυμία τους να βοηθήσουν σε κάθε καλή προσπάθεια που γίνεται για την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν για το έργο της «Αποστολής» από τον Γενικό Διευθυντή του φιλανθρωπικού οργανισμού κ. Κ. Δήμτσα. Εξέφρασαν δε την επιθυμία να συνεργαστούν με την Εκκλησία, ως έναν πολύ αξιόπιστο φορέα, όπως ανέφεραν. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας θα υπογραφεί τις προσεχείς ημέρες σχετικό σύμφωνο μεταξύ των δύο πλευρών που θα προβλέπει την υλοποίηση συγκεκριμένων προγραμμάτων.

Ο Μακαριώτατος, στον οποίο παρέδωσαν επιταγή για την ενίσχυση του έργου της Εκκλησίας, ευχαρίστησε τα μέλη της ΑΧΕΠΑ για τη στήριξη που προσφέρουν στην πατρίδα, υπογραμμίζοντας πως όλοι μαζί, ενωμένοι, θα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση και να δώσουμε από κοινού λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Την Παρασκευή τα μέλη της ΑΧΕΠΑ θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της ΜΚΟ «Αποστολή» και συγκεκριμένες δομές της (συσσίτια, ξενώνες κ.λπ.).

 

[custom_gallery style=»1″ source=»post» link=»image» description=»0″ size=»200×200″ limit=»10″] φωτό: Χρ. Μπόνης / ΙΑΑ