Ο Τάκης Λεμονής, κόουτς στο «Δημήτρειο»

Έναν θρύλο του σύγχρονου ελληνικού ποδοσφαίρου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα παιδιά του «Δημήτρειου» Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», στο Μοσχάτο.

Ο Τάκης Λεμονής, που κατέκτησε πέντε Πρωταθλήματα ως παίκτης και άλλα τέσσερα ως προπονητής του Ολυμπιακού, δέχτηκε να γίνει, για μια μέρα, ο κόουτς των μικρών φίλων του αθλητισμού, στο 5ο καλοκαιρινό πρόγραμμα του «Δημήτρειου».

Ο αγαπητός προπονητής μίλησε στα παιδιά για τον αθλητισμό, εξήγησε στους λιλιπούτειους ποδοσφαιριστές τι πρέπει να γνωρίζουν για να βελτιώσουν την τεχνική τους και δεν αρνήθηκε να τους αποκαλύψει και μερικά από τα μυστικά του αθλήματος.

«Τα δύο βασικά στοιχεία στο ποδόσφαιρο είναι η συμμετοχή και η προσπάθεια. Αν θέλουμε να φτάσουμε στη νίκη, πρέπει να κάνουμε μια ασταμάτητη διαδρομή και μια ακούραστη προσπάθεια για να πετύχουμε. Όπως και στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο, για να κατακτήσεις αυτό που θες πρέπει να καταβάλεις προσπάθεια καθημερινά!», είπε ο Τάκης Λεμονής, ενώ τα παιδιά τον «βομβάρδιζαν» με ερωτήσεις.

Στο τέλος της ημέρας, αγόρια και κορίτσια του «Δημήτρειου» φόρεσαν τα αθλητικά τους κι έπαιξαν μπάλα υπό τις οδηγίες και τις υποδείξεις του προπονητή τους, ο οποίος δεν αρνήθηκε τα αυτόγραφα και τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Χουλάκη