Οι τετράποδοι φίλοι της SAPT Hellas στο «Καρέλλειο»

Μια ευχάριστη επίσκεψη δέχτηκαν οι επωφελούμενοι του «Καρέλλειου» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» από την ομάδα της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας SAPT Hellas μαζί με τα εκπαιδευμένα τους σκυλιά.

Το προσωπικό και οι ένοικοι του «Καρέλλειου» καλωσόρισαν με χαρά τους εθελοντές της SAPT και τους μικρούς τετράποδους φίλους τους. Τα μέλη της ομάδας της SAPT περιέγραψαν με απλό και κατανοητό τρόπο στους ενοίκους του «Καρέλλειου» τη διαδικασία που περνάει ένα σκυλί για να εκπαιδευτεί πλήρως καθώς και τη δράση της οργάνωσής τους, τονίζοντας ότι οι υιοθεσίες αδέσποτων σκύλων είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της δράσης τους. Το μήνυμα που θέλει να περάσει η ομάδα της SAPT Hellas είναι ότι η θεραπευτική επαφή με τα ζώα προσφέρει κοινωνική συναναστροφή και χαρά σε άτομα που είναι αποκλεισμένα από την κοινωνία.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του θεραπευτικού προγράμματος που πραγματοποιεί εθελοντικά η SAPT Hellas σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, κάνοντας δωρεάν επισκέψεις σε ειδικά Σχολεία, ιδρύματα ή άλλους φορείς κοινωνικής πρόνοιας.

Όλοι οι σκύλοι που γνώρισαν από κοντά οι επωφελούμενοι της δομής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», αλλά και όλοι όσοι συμμετέχουν γενικά στις ομάδες επισκέψεων είναι ημίαιμοι, πρώην αδέσποτοι, υιοθετημένοι από μέλη της, κτηνιατρικά ελεγμένοι και εκπαιδευμένοι για τα προγράμματα από εθελοντές εκπαιδευτές σκύλων. Κύριος στόχος της επίσκεψής τους ήταν η βελτίωση της ψυχοσυναισθηματικής κατάστασης των ενοίκων και η κοινωνικοποίηση τους μέσω της εναλλακτικής αυτής θεραπείας.