Πρόγραμμα «Η Εκκλησία στο Σπίτι»

Τον Ιούλιο του 2011 η Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» ξεκίνησε την υλοποίηση του προγράμματος «Η Εκκλησία στο Σπίτι», το οποίο αφορά στη διανομή δεμάτων με τρόφιμα.

Τα δέματα, τα οποία αποτελούνται από τρόφιμα καθημερινής ανάγκης και κατανάλωσης (αλεύρι, όσπρια, ζάχαρη, ζυμαρικά, γάλα εβαπορέ, κ.α.), μοιράζονται κάθε μήνα μέσω των ενοριακών κέντρων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε ελληνικές οικογένειες που ζουν στα όρια της φτώχειας.

Με τη δράση αυτή και σύμφωνα με το όραμα του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, η «Αποστολή» έχει ως σκοπό να γίνει συνοδοιπόρος του έργου των ιερέων που φροντίζουν και μεριμνούν για τους πονεμένους, τους αδύνατους και τους ανήμπορους. Ευελπιστεί έμπρακτα να βρεθεί δίπλα στο συνάνθρωπο που υποφέρει, στον Έλληνα που διαβιεί υπό αντίξοες συνθήκες και να ενισχύσει τους ασθενέστερα οικονομικά συνανθρώπους μας.

Κατά την έναρξη του προγράμματος τον Ιούλιο του 2011 διανέμονταν 1.500 δέματα τροφίμων. Ο αριθμός αυτός σταδιακά αυξάνεται, δεδομένης και της αντίστοιχης αύξησης των αιτημάτων που λαμβάνει καθημερινά η «Αποστολή».