Πρόγραμμα «Έχω Αποστολή»

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υλοποιεί από τον Απρίλιο 2011 το πρόγραμμα «Έχω Αποστολή» με σειρά από δράσεις που περιλαμβάνουν αποστολές βιβλίων εκπαιδευτικού περιεχομένου με σκοπό την ενίσχυση βιβλιακού υλικού σε σχολικές βιβλιοθήκες ακριτικών περιοχών, αλλά και τη δωρεάν διάθεση βιβλίων & γραφικής ύλης σε μαθητές.

Σκοπός των ενεργειών η ενίσχυση της εθνικής προόδου και η πνευματική ανάπτυξη των νέων μας. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε συνεργασία με τους Δήμους.

Προτεραιότητες του προγράμματος είναι να ενισχυθεί η φιλαναγνωσία και η ανάπτυξη της αναγνωστικής συμπεριφοράς του παιδιού. Η σχολική βιβλιοθήκη είναι ιδιαίτερα σημαντικός χώρος διότι δίνει την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη γνώση και να γνωρίσουν το βιβλίο. Η κάθε προσπάθεια εστιάζεται στο να βοηθήσουμε το παιδί να αγαπήσει το βιβλίο, το οποίο αναμφίβολα είναι αναντικατάστατη πηγή γνώσης και πνευματικής καλλιέργειας. Βασική προτεραιότητα και σημείο αναφοράς του προγράμματος «Έχω Αποστολή» είναι η αναβίωση των πνευματικών αξιών του Ελληνισμού και της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης, η διάσωση της παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Μέχρι στιγμής στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν αποσταλεί περισσότερα από 40.000 βιβλία και γραφική ύλη σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας (Σάμο, Κάλυμνο, Λήμνο, Καστελλόριζο, Λέσβο, Άγιο Ευστράτιο, Χίο, Σαμοθράκη, Κω, Ρόδο, Σύμη, Αμύνταιο, Φλώρινα, Πρέσπες, Έδεσσα, Καστοριά, Κιλκίς) μοιράζοντας το χαμόγελο σε ελληνόπουλα μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με ιδιαίτερη συγκίνηση οι Δήμαρχοι αλλά και εκπαιδευτικοί έχουν «αγκαλιάσει» και στηρίξει την προσπάθεια και με ευχαριστήριες επιστολές εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες και την ευαρέσκεια τους για την υλοποίηση ενός τόσου χρήσιμου προγράμματος σε μια εποχή πολύ δύσκολη για την Ελλάδα μας.