Επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου στα γραφεία της ΜΚΟ «Αποστολή»

Τα γραφεία του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι Αρχιεπίσκοποι Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομος. Προς τιμήν των δύο Προκαθημένων ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κ. Δήμτσας παρέθεσε επίσημο γεύμα.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην παγκόσμια οικονομική κρίση και εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που θα έχει στους λαούς. «Συναντάμε εικόνες που εμείς οι παλαιότεροι τις ζήσαμε μόνο κατά την περίοδο του πολέμου. Οι εικόνες φτώχειας μας συγκλονίζουν όλους. Πρέπει όλοι να συνεργαστούμε για να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν. Εμείς βρισκόμαστε δίπλα στους Έλληνες και θα συνεχίσουμε μέσω της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» να στηρίζουμε τις προσπάθειες σας» είπε χαρακτηριστικά.

«Το Κοινωνικό Παντοπωλείο που εγκαινιάζουμε την Πέμπτη στην Καλλιθέα», πρόσθεσε, «είναι μόνο ένας σταθμός στη μεγάλη και δύσκολη διαδρομή που έχουμε να διανύσουμε. Για την Εκκλησία της Κύπρου δεν ξεχωρίζουμε τον ελληνικό λαό από τον κυπριακό, γιατί η καρδιά μας, το μυαλό μας και η ψυχή μας είναι ελληνική. Είμαστε κοντά σας όπως κοντά μας σταθήκατε και εσείς στις πιο δύσκολες περιόδους της Εκκλησίας της Κύπρου».

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, αναφέρθηκε από την πλευρά του λεπτομερώς στο προνοιακό έργο της «Αποστολής», επισημαίνοντας τον ρόλο που διαδραματίζει η Εκκλησία στη σημερινή συγκυρία. Απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου είπε: «Ανακουφίζετε με τη βοήθεια σας συνανθρώπους μας που υποφέρουν και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, παρουσίασε στον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Κύπρου τα προγράμματα που έχει εφαρμόσει η «Αποστολή», ενώ χαρακτήρισε συγκινητική την προσφορά του κυπριακού αδελφού λαού, κάνοντας λόγο για «πανστρατιά συμπαράστασης Εκκλησίας, Δήμων, Φορέων και των επιχειρηματιών της Μεγαλονήσου».

«Πιστεύουμε», κατέληξε, «ότι αυτή είναι μια γκρίζα παρένθεση για τη χώρα μας και πολύ γρήγορα η Ελλάδα θα δείξει το πραγματικό της πρόσωπο και τη δύναμη της ανακτώντας τη θέση που της αρμόζει».

Στο γεύμα παρευρέθηκαν εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Αντιπρόεδρος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ. Επίσης στο γεύμα παρακάθησαν ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Βασίλειος και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος.