Εορταστικές εκδηλώσεις από το Καρέλλειο

Στο πλαίσιο των εορταστικών ημερών το «Καρέλλειο» – Μονάδα Alzheimer του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» φιλοξένησε χορωδίες, οργανώσεις και ομάδες παιδιών που μετέφεραν το χριστουγεννιάτικο κλίμα στην καθημερινότητα των επωφελούμενων.

Η Μικτή Χορωδία Τρίτης Ηλικίας 60+ του Δήμου Χαλανδρίου, υπό τη Διεύθυνση της κ. Ρίας Θεοδώρου, ήρθε στην Μονάδα και τραγούδησε Χριστουγεννιάτικους ύμνους και κάλαντα στους επωφελούμενους του Οικοτροφείου και του Κέντρου Ημέρας. Οι επωφελούμενοι συμμετείχαν με ιδιαίτερη ευχαρίστηση και ανακάλεσαν στην μνήμη τους τις εορταστικές ημέρες παλαιότερων ετών. Στο τέλος της εκδήλωσης τα μέλη της χορωδίας πρόσφεραν λουλούδια και εγκάρδιες ευχές για καλές γιορτές σε όλους.

Το «Καρέλλειο» υποδέχτηκε επίσης τα μέλη του εθελοντικού μη κερδοσκοπικού δικτύου «Διαβάζω για τους άλλους». Οι εθελοντές διάβασαν μαζί με τους επωφελούμενους κείμενα σχετικά με τα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων ανά την Ελλάδα και τραγούδησαν όλοι μαζί τα κάλαντα.

Οι μαθητές και οι καθηγητές των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή επισκέφτηκαν τη δομή της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικους ύμνους, χόρεψαν, συνομίλησαν και αντάλλαξαν ευχές με τους επωφελούμενους. Τέλος, τα παιδάκια προσχολικής ηλικίας του παιδικού σταθμού «ΣΟΥΖΑΝΑ», με τη  συνοδεία αρμόνιου, τραγούδησαν με  τις χαρούμενες παιδικές φωνές τους και τον δικό τους μοναδικό τρόπο τα κάλαντα των Χριστουγέννων, γεμίζοντας τους επωφελούμενους μας χαρά, ελπίδα, και αισιοδοξία για αυτές τις γιορτινές μέρες. Στο τέλος της επίσκεψής τους μοίρασαν γλυκά στους ενοίκους και παρέδωσαν ζωγραφιές που είχαν ετοιμάσει για αυτούς.