Ενημερωτική δράση στο ΚΑΠΗ από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα Ψυχικής Υγείας και όχι μόνο, είχαν οι θαμώνες του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου Καρδίτσας. Στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας, η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας σε συνεργασία με τον κ. Απόστολο Ταξιάρχη και την κοινωνική υπηρεσία του ΚΑΠΗ, πραγματοποίησε κύκλο ομιλιών με σκοπό την πρόληψη ψυχολογικών, κοινωνικών προβλημάτων, την τόνωση της αυτοπεποίθησης καθώς και την ενίσχυση του αισθήματος ανεξαρτησίας, αυτάρκειας, προσφοράς και κοινωνικής συμμετοχής των ηλικιωμένων.

Οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν στο κτήριο του ΚΑΠΗ (Νικηταρά 96), από την Κοινωνική Λειτουργό και τη Νοσηλεύτρια της Δομής με θεματολογία που στόχευε κυρίως στην ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη, συμβουλευτική για την κοινωνική φροντίδα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τις ποιο συχνές ασθένειες της τρίτης ηλικίας.

Τις ομιλίες παρακολούθησε η πλειοψηφία των εξυπηρετούμενων στο ΚΑΠΗ με έντονο ενδιαφέρον, κάνοντας σαφές για μια ακόμη φορά πως η Τρίτη Ηλικία είναι μια περίοδος εξίσου δημιουργική, παραγωγική και δυναμική στη ζωή των ανθρώπων.