1.500 δέματα κάθε μήνα από την Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» σε ελληνικές οικογένειες

Με εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου,  ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» ξεκίνησε σήμερα στην Αθήνα τη δεύτερη φάση του προγράμματος «Η Εκκλησία στους  δρόμους» με  τη διανομή δεμάτων τροφίμων, τα οποία αποτελούνται από τρόφιμα καθημερινής ανάγκης και κατανάλωσης (αλεύρι, όσπρια, ζάχαρη, ζυμαρικά-πάστα και γάλα εβαπορέ) με σκοπό την ενίσχυση ασθενέστερων οικονομικά συνανθρώπων μας.

Η αποστολή των δεμάτων θα γίνεται σε μηνιαία βάση μέσω  των  65 ενοριακών κέντρων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε 1.500 ελληνικές οικογένειες που ζούν στα όρια της φτώχειας.  Κλιμάκιο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, υλοποίησε τις πρώτες αποστολές δεμάτων με τρόφιμα σε Ιερούς Ναούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο. Ο κ. Δήμτσας συνομίλησε με τους εφημέριους, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι ,  η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» θα βρίσκεται συνεχώς δίπλα τους,  έτοιμη να τους ακούσει και να ικανοποιήσει  τις ανάγκες των ενοριών τους.

Ο ρόλος της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ”, είπε , σύμφωνα με το όραμα του Αρχιεπισκόπου μας, σκοπό έχει να είναι συνοδοιπόρος του έργου των ιερέων που φροντίζουν και μεριμνούν για τους πονεμένους, τους αδύνατους,  τους ανήμπορους.  Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών  πρόσθεσε,  βρίσκεται δίπλα στο λαό που υποφέρει με πράξεις, στον Έλληνα που διαβιεί υπό αντίξοες συνθήκες.  Στόχος μας είναι κάθε μήνα να διευκολύνουμε τον αγώνα επιβίωσης 1.500 ελληνικών οικογενειών σε κάθε γωνιά και συνοικία, όπου υπάρχει ενορία τους, ορόσημο ενότητας και ομόνοιας, αυτή είναι η αποστολή μας, αποστολή θαλπωρής, αγάπης και κατανόησης.

Τέλος διαβεβαίωσε ότι, καθημερινά θα εξετάζονται τα συνεχώς αυξανόμενα αιτήματα των συμπολιτών μας που υποφέρουν και ανάλογα με τις δυνατότητες του Φιλανθρωπικού Οργανισμού “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” θα αυξάνονται τα δέματα βοήθειας.