Στην «Αποστολή» ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ με τον Υφυπουργό Eξωτερικών Άκη Γεροντόπουλο

Δείπνο προς τιμήν του Ύπατου Προέδρου της ΑΧΕΠΑ Τζον Γροσομανίδη παρέθεσε ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας στο περιθώριο του 1ου  Ευρωπαϊκού Συνεδρίου της ΑΧΕΠΑ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Τον Ύπατο Πρόεδρο και τους αντιπροσώπους της οργάνωσης στην Ευρώπη υποδέχθηκαν, στα γραφεία της «Αποστολής», ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ . Ιωάννης και ο κ.Δήμτσας υπογραμμίζοντας τη συμβολή των ομογενών στις ΗΠΑ στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα.

«Η στήριξη που προσφέρετε, εδώ και ένα χρόνο, στο έργο της ΄΄Αποστολής΄΄ είναι απόδειξη της αγάπης σας στη μητέρα πατρίδα» είπε ο κ. Δήμτσας και πρόσθεσε: «Γνωρίζω ότι το μυαλό και η καρδιά σας είναι στην Ελλάδα. Είστε εκείνοι που στηρίζουν την παράδοση, την γλώσσα μας, την ορθοδοξία απανταχού της Γής. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών με την «Αποστολή» βρίσκονται στο πλευρό όσων υποφέρουν. Βρίσκονται δίπλα σ΄ εκείνους που πεινούν, που νιώθουν εγκατάλειψη, απόγνωση, εξουθένωση, ταπείνωση».

Ο κ. Γροσομανίδης ευχαρίστησε την «Αποστολή» για τη συνεργασία, παρουσίασε την προσφορά της ΑΧΕΠΑ στην Ελλάδα, και το εξωτερικό και υπογράμμισε ότι οι  Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό δεν θα πάψουν ποτέ να στηρίζουν την πατρίδα. «Όλοι ενωμένοι, τόνισε, ως μια ψυχή και μια καρδιά θα ανεβάσουμε και πάλι την Ελλάδα ψηλά».

Ο κ. Γροσομανίδης παρέδωσε στον κ. Δήμτσα οικονομική ενίσχυση ύψους 20.000 δολλαρίων για την στήριξη του επισιτιστικού προγράμματος της «Αποστολής».

Στο δείπνο παρέστη ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, ο οποίος είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Δήμτσα με τον οποίο συζήτησαν κοινές δράσεις.