Ομιλία για την ενδοοικογενειακή βία από το Τμήμα Κατ’ Οίκον Νοσηλείας Λακωνίας της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ” 

Στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινότητας σ’ ολόκληρη τη Λακωνία, το Τμήμα Κατ’ Οίκον Νοσηλείας του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», με χαρά σας προσκαλεί σε ομιλία με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία». Η δράση γίνεται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 17:30, στο Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Ιωάννη, Δήμου Ευρώτα. Σε μια κοινωνία γεμάτη βία, σκοπός μας είναι να γίνει τουλάχιστον ένα μικρό βήμα στο δρόμο για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου. 

Το τμήμα Κατ’ Οίκον Νοσηλεία Λακωνίας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου – ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του έργου «Ολοκληρωμένη Κοινοτική Θεραπεία και Κατ’ οίκον Νοσηλεία από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Λακωνίας της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» 5045793, αφορά υπηρεσίες ολοκληρωμένης κοινοτικής θεραπείας και υπηρεσίες κατ΄οίκον νοσηλείας ψυχικής υγείας στην κοινότητα. Η θεραπευτική ομάδα του επισκέπτεται όλη την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, παρέχοντας δωρεάν κατ΄ οίκον υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε ενήλικες που αντιμετωπίζουν ψυχοκοινωνικές διαταραχές, καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη των οικογενειών τους.

Η πολυκλαδική θεραπευτική ομάδα του τμήματος αποτελείται από έναν ψυχίατρο, μία ψυχολόγο, μία κοινωνική λειτουργό και μία νοσηλεύτρια. Οι υπηρεσίες της ομάδας αφορούν ψυχιατρική υποστήριξη (διάγνωση, ψυχοθεραπεία, φαρμακοθεραπεία), ψυχοθεραπευτική υποστήριξη (ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία σε ωφελούμενους και σε οικεία πρόσωπα), κοινωνική υποστήριξη (προνοιακά, κοινοτική δράση, ενημέρωση & ευαισθητοποίηση), νοσηλευτική υποστήριξη (νοσηλευτική φροντίδα, εκτίμηση φαρμακευτικής αγωγής, ανάπτυξη δεξιοτήτων, συμβουλευτική αυτοφροντίδας και αυτόνομης διαβίωσης).

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 27310 25480 ή να επισκέπτονται τη σελίδα στο Facebook.