Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και η «ΝΕΟΤΗΤΑ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο πλευρό των αστέγων την Μεγάλη Εβδομάδα

Κλιμάκιο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την δύση του ηλίου, βρέθηκε την Μεγάλη Εβδομάδα κοντά στους αστέγους της πρωτεύουσας, ανανεώνοντας για μία ακόμη φορά το ραντεβού μαζί τους.

Παρουσία του Διευθυντή του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Βενετσάνου συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» κ. Ιωάννη Πεταλά, μοιράστηκαν δέματα αγάπης από εργαζόμενους και εθελοντές, όπου είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με αστέγους, να χαρτογραφήσουν τις ανάγκες τους και να ανταλλάξουν ευχές για Καλή Ανάσταση!

Τα δέματα τροφίμων περιλαμβάνουν στερεά τροφή, γλυκίσματα, νερό και χυμούς φρούτων, ενίοτε όμως η ανθρωπιστική βοήθεια συνοδεύεται από κλινοσκεπάσματα, ρουχισμό, υποδήματα και είδη ατομικής υγιεινής και φροντίδας, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, τις περιστάσεις και τα αιτήματα όσων έχουν ανάγκη.

Το προφίλ των ανθρώπων που περιμένουν τη βοήθεια της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» είναι τοξικομανείς, αποφυλακισμένοι, άποροι που περιφέρονται στους δρόμους, στις πλατείες και στις στοές για να βρουν καταφύγιο να περάσουν τη νύχτα τους κατασκευάζοντας με χαρτόκουτα την πρόχειρη διαμονή τους.

Ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας τόνισε ότι: «κάνουμε πράξη το θέλημα του Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου να μην νιώσουν ποτέ μόνοι τους και αβοήθητοι, να μην τους αφήσουμε, να ακούμε τα προβλήματα τους και να ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες τους. Αυτό κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια και θέλω να υπογραμμίσω ακόμη ότι, η δράση της “Αποστολής για τους Αστέγους” συμπληρώνει δέκα χρόνια συνεχούς αρωγής και βοήθειας».