Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» αγκαλιάζει τα παιδιά και τις οικογένειες των Ιωαννίνων

Την αγάπη και τη στοργή της Εκκλησίας εξέφρασαν η Μητρόπολη Ιωαννίνων και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με επισκέψεις που πραγματοποίησαν σε σχολεία και διανομή δεμάτων με είδη τροφίμων πρώτης ανάγκης σε ευάλωτες οικογένειες της περιοχής των Ιωαννίνων.

Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας επισκέφθηκαν νηπιαγωγεία και δημοτικά μοιράζοντας στα παιδιά πλούσια δώρα και μεταφέροντας το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου ότι η έκφραση αγάπης και στήριξης στο διπλανό μας δεν αποτελεί μόνο το βασικό μήνυμα του Χριστού, αλλά είναι και προϋπόθεση για την αλλαγή της κοινωνίας μας.

Επιπλέον υπογράμμισαν την προσφορά των εκπαιδευτικών στη δύσκολη και απαιτητική εποχή που διανύουμε, οι οποίοι καλούνται με το έργο τους να πλάσουν τις παιδικές ψυχές και να τις βοηθήσουν να αποκτήσουν γνώσεις και εφόδια για να κατακτήσουν τα όνειρά τους. 

Εκατοντάδες δέματα τροφίμων επίσης διανεμήθηκαν σε συνεργασία με τον όμιλο «Μασούτη» σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την ακρίβεια και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

Ο Μητροπολίτης κ. Μάξιμος επισκέφθηκε και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’», που λειτουργεί η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», ευχόμενος στα παιδιά να υιοθετήσουν την αξία της αλληλεγγύης όχι μόνο τις μέρες των Χριστουγέννων, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Συμβούλεψε τα παιδιά να αξιοποιήσουν τις μέρες των γιορτών για να προσφέρουν ανιδιοτελή αγάπη στα άρρωστα, τα παραμελημένα και πονεμένα άτομα, που αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων έχουν περισσότερο την ανάγκη μας, γιατί έτσι θα γίνει πραγματικά αντιληπτό το μήνυμα της γέννησης του Χριστού, που ήρθε να χαρίσει ελπίδα και φως στην ανθρωπότητα.

Ο κ. Μάξιμος εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τη στήριξη που προσφέρει στις μητροπόλεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει προκειμένου η Εκκλησία να είναι αρωγός στον άνθρωπο που υποφέρει και δοκιμάζεται από τις οικονομικές αντιξοότητες της σημερινής εποχής.

Ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας ανέφερε ότι η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» όπως έπραξε όλα τα χρόνια της λειτουργίας της θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στα παιδιά και τις ευάλωτες οικογένειες εφαρμόζοντας στην πράξη την ευαγγελική ρήση «πείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και μου δώσατε να πιω νερό».