Η «Αποστολή» μαζί με τον Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών δίπλα σε κρατούμενους φυλακών

Το Κατάστημα Κράτησης Πατρών επισκέφθηκε σήμερα Μ. Δευτέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος συνοδευόμενος από το Γενικό Διευθυντή της ΜΚΟ «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα και συνεργάτες του.

Η Διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλο υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο και το κλιμάκιο της «Αποστολής» και επακολούθησε επίσκεψη στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης των φυλακών, όπου τόσο ο Σεβασμιώτατος όσο και ο κ. Δήμτσας μίλησαν στους κρατουμένους.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος απευθυνόμενος στους κρατουμένους ανέφερε: «Εδώ κάνετε αγώνα με υπομονή για να ξεπεράσετε τη μοναξιά σας, αλλά και το να είστε εδώ μέρα νύκτα χρειάζεται προσπάθεια και δύναμη ψυχής. Ο Ιησούς Χριστός πάσχει και υποφέρει μαζί μας και βλέπει τον κάθε πονεμένο και αδικημένο άνθρωπο αλλά μέσω της Σταύρωσης και της Ανάστασης μας κάνει να χαιρόμαστε. Αυτή τη χαρά ήρθαμε να σας μεταφέρουμε. Να ζήσετε τη την ελπίδα και το φως της Αναστάσεως».

Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι η «Αποστολή» με το έργο της κάνει μία κατάθεση ψυχής, πραγματώνει το όραμα του Αρχιεπισκόπου προκειμένου να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο. Η προσπάθεια της «Αποστολής» είναι έργο προσφοράς και αγάπης, είπε.

Ο κ. Δήμτσας στην ομιλία του τόνισε ότι «σήμερα που αρχίζει η Μ. Εβδομάδα είμαστε εδώ για να σας μεταφέρουμε το μήνυμα της ελπίδας και της Ανάστασης. Είναι μία ευκαιρία να ανανεωθείτε εσωτερικά να κάνετε τη δική σας Ανάσταση. Δεν πρέπει να χάνουμε τις ευκαιρίες, αυτό που βιώνετε εσείς εδώ δεν πρέπει να το βλέπετε σαν τιμωρία αλλά ως μία ευκαιρία επανακαθορισμού του δρόμου της ζωής, ευκαιρία εσωτερικής ανασυγκρότησης και αναγέννησης. Οι καιροί μας είναι δύσκολοι και οι κρίσεις αντιμετωπίζονται με ενότητα. Στόχος της επίσκεψης μας για μία ακόμη χρονιά είναι για να θυμίσουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος και η «Αποστολή» είναι δίπλα σας και στηρίζουν τις προσπάθειες εσωτερικής αλλαγής».

Στη συνέχεια μοιράστηκαν δέματα αγάπης στους κρατούμενους με χιλιάδες προϊόντα ατομικής υγιεινής και φροντίδας που επιμελήθηκαν οι άνθρωποι της «Αποστολής».