Μήνυμα αισιοδοξίας, ανάτασης και ελπίδας έστειλε σήμερα επισκεπτόμενος τα γραφεία του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος

Μιλώντας στους εργαζομένους που τον υποδέχθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος υπογράμμισε: «Η Ελλάδα μας, η πατρίδα μας δεν είναι χθεσινή στον κόσμο και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι.

Έχει τουλάχιστον 6.000 χρόνια ζωής, έχει ιστορία, πολιτισμό. Από αυτή τη χώρα έχουν περάσει όλου του κόσμου οι στρατοί και τα έθνη και αυτός ο τόπος επιβίωσε και παρήγαγε πολιτισμούς. Δεν πρόκειται εμείς τώρα να σταματήσουμε να υπάρχουμε ως έθνος και ως χώρα, ούτε κανένας μπορεί να μας σταματήσει».

Στην προσφώνηση του ο Γενικός Διευθυντής της «Aποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας επεσήμανε ότι «οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των συνανθρώπων μας αποτελούν το κίνητρο για να προσπαθούμε περισσότερο με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα».

«Σκοπός μας», είπε, «είναι η υλοποίηση του οράματος του Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου: να σταθούμε δίπλα σε όποιον υποφέρει και προσδοκά την στοργική μας ανταπόκριση». «H Ελλάδα», πρόσθεσε, «θα σταθεί με δύναμη, θα ορθοποδήσει, δεν μας αξίζει η μοίρα που μας έχουν επιφυλάξει. Είμαστε λαός περήφανος με ιστορία σύντομα όπως λέει και ο ποιητής θʼ ανοίξουμε και πάλι τα φτερά τα πρωτινά μας τα μεγάλα».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου & Πληροφοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής κ. Στ. Παπαγερμανό, ξεναγήθηκαν από τον κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα στους χώρους του Οργανισμού και ενημερώθηκαν για το έργο που επιτελείται και για το σύνολο των ανθρωπιστικών παρεμβάσεων και της προσφοράς στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, εξήρε τις προσπάθειες της «Αποστολής» και σε δηλώσεις του ανέφερε: «Ήμουν Επίσκοπος Βρεσθένης από το 1967 έως το 1999 που εξελέγην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για 32 χρόνια, οπότε θεωρούμαι οικείος με την Αρχιεπισκοπή και με το έργο της αλλά ποτέ δεν είχαμε σʼ αυτά τα χρόνια τόσο κόσμο και τέτοιο μεθοδευμένο και σπουδαίο έργο.

Σας συγχαίρω για την εργασία που κάνετε, είναι γνωστή και ακριβώς γιʼ αυτό το λόγο και της Αμερικής συμβολή είναι σημαντική και ήθελα να είμαι εδώ για να έχω ιδίαν αίσθηση και αυτοψία όπως λέμε για το τι γίνεται και αξίζει να υπάρξει πάντοτε μια συνέχεια. Θα μεταφέρω παντού το έργο σας και την αποστολή σας».