Επίσκεψη του Διευθυντή της «Αποστολής» στην Αρχιεπισκοπή Καντουαρίας

Επίσημη επίσκεψη στην Αγγλικανική Εκκλησία πραγματοποιεί από χθες στο Λονδίνο ο Γενικός Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας συνοδευόμενος από κλιμάκιο συνεργατών του.

Η επίσκεψη αποτελεί την πρώτη φάση συνεργασίας σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης της «Αποστολής» με την Αρχιεπισκοπή της Καντουαρίας και την Επισκοπή Λονδίνου. Ο κ. Δήμτσας έγινε δεκτός στο Διοικητικό Μέγαρο της Επισκοπής του Λονδίνου London Diocesan House και ενημερώθηκε για το κοινωνικό, προνοιακό και φιλανθρωπικό έργο της στα θέματα νέοι, μετανάστες, άστεγοι και εκπαίδευση. Στη συνέχεια μετέβη στο Συνοδικό Μέγαρο Church House Minster όπου ο αιδεσιμολογιώτατος Άντριου Ντέιβι παρουσίασε τη δομή και τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Αγγλικανικής Εκκλησίας και αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα σύγχρονα αστικά κέντρα την εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Η αντιπροσωπεία της «Αποστολής» το απόγευμα ξεναγήθηκε στο αβαείο του Westminster από τον προϊστάμενο του ναού.

Οι δύο αντιπροσωπείες με την ολοκλήρωση των συζητήσεων της πρώτης ημέρας επαναβεβαίωσαν τη βούληση για εμβάθυνση της συνεργασίας στην αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων σε Αθήνα και Λονδίνο και δεσμεύτηκαν σε κοινές δράσεις που αφορούν τους νέους.

 

Δελτίο Τύπου