Συνεργασία ΜΚΟ «Αποστολής» με Chelsea Academy

Δύο πρότυπα σχολεία της Αγγλικανικής Εκκλησίας επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011 ο Γεν. Διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κων/νος Δήμτσας με κλιμάκιο συνεργατών.

Ο κ. Δήμτσας και στα δύο σχολεία έγινε δεκτός από τους Διευθυντές των σχολείων και εντεταλμένα στελέχη της Αρχιεπισκοπής Καντουαρίας και της Επισκοπής του Λονδίνου.

Πρώτος σταθμός υπήρξε το Νηπιαγωγείο – Δημοτικό του Αγίου Γεωργίου, όπου εκεί ο κ. Δήμτσας και οι συνεργάτες του ξεναγήθηκαν στους χώρους και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας από την Διευθύντρια του σχολείου. Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν σε όλες τις τάξεις του σχολείου, οι μαθητές καλωσόριζαν τους επισκέπτες, με τον ελληνικό χαιρετισμό «Καλημέρα».

Εν συνεχεία ο κ. Δήμτσας επισκέφθηκε το υπερσύγχρονο Γυμνάσιο – Λύκειο Chelsea Academy. Εκεί ο Διευθυντής της Ακαδημίας ξενάγησε τους καλεσμένους και στους τέσσερεις ορόφους του κτιρίου, όπως στην αίθουσα φυσικής αγωγής, χημεία, ιατρικής, ορειβασίας, μαθηματικών κ.α. Επίσης ο Διευθυντής έκανε εκτενή αναφορά στην πολυπολιτισμική ταυτότητα της Ακαδημίας, υπογραμμίζοντας ότι στην Ακαδημία φοιτούν μαθητές από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Σε ερώτηση του κ. Δήμτσα σχετικά με την χρηματοδότηση λειτουργίας και οικοδόμησης του κτιρίου, ο κ. Yarrow τόνισε: «Το 95% του κόστους οικοδόμησης και λειτουργίας καλύπτεται από τον τακτικό προϋπολογισμό του Βρετανικού Δημοσίου».

Τέλος, ο Διευθυντής της Ακαδημίας απαντώντας σε σχετική πρόσκληση της ΜΚΟ «Αποστολής», εξέφρασε τη διάθεση για περαιτέρω συνεργασία σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες.