Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά από το Κέντρο Ημέρας Χίου

Βιωματικό εργαστήρι με θέμα «Παίζοντας με τα συναισθήματα» πραγματοποίησε το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας Χίου της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» για παιδιά προνηπιακής ηλικίας στον δημόσιο παιδικό σταθμό  «Παιδικά όνειρα».

Η ψυχολόγος,  Ευαγγελία Τζούμα και η κοινωνική λειτουργός, Βασιλική Κουτελάκη του Κέντρου Ημέρας Ψυχικής Υγείας Χίου πραγματοποίησαν την συγκεκριμένη φράση, για τρίτη συνεχή χρονιά, με σκοπό να αποκτήσουν τα παιδιά συναισθηματική γνώση, αναγνωρίζοντας τα βασικά πρωταρχικά συναισθήματα, όπως την χαρά, την λύπη, τον φόβο, τον θυμό. Με εργαλεία το παιχνίδι με την μπάλα, τις χάρτινες φιγούρες που αναπαριστούσαν τα συναισθήματα, και τη ζωγραφική, οι μικροί φίλοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εκφράσουν τα δικά τους συναισθήματα, συνδέοντας τα με στιγμές από την δική τους καθημερινή πραγματικότητα. Η εν γένει αλληλεπίδραση χάρισε αμοιβαία θετικά συναισθήματα.

Στο τέλος της δράσης και σε συνεργασία με τη νηπιαγωγό τους, Μαρία Σπέντζα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους βιβλίο συναισθημάτων με ζωγραφιές.