Το «Καρέλλειο» συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την άνοια σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

Στην πόλη της Φλώρινας και την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας συνεχίστηκαν οι δράσεις του «Καρέλλειου» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας ενημέρωσης για την άνοια και τη νόσο Αlzheimer που πραγματοποιεί τα τελευταία δέκα χρόνια.

Με την προτροπή και την ευλογία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου και τη συμβολή της ελληνικής εταιρείας ΜΕΓΑ, το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της Ολοκληρωμένης Μονάδας Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία για την άνοια και χορήγησε δωρεάν τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και υπήρξε αυξημένο ενδιαφέρον και συμμετοχή, άνω των 120 ατόμων, στην πραγματοποίηση τεστ μνήμης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος, εκ μέρους της τοπικής εκκλησίας αλλά και των πολιτών της Φλώρινας, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο για τη διαρκή και έμπρακτη ενίσχυση της Μητρόπολης. Ευχαρίστησε, επίσης, τον κ. Κωσταντίνο Δήμτσα, Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» για το ενδιαφέρον και τη φροντίδα του προς την ακριτική περιοχή της Φλώρινας, τη Διευθύντρια του «Καρέλλειου» κα. Αικατερίνη Ευθυμιοπούλου και τα στελέχη της Μονάδας που παρευρέθηκαν στη δράση, αποδεικνύοντας το πραγματικό ενδιαφέρον και την αγάπη τους στους κατοίκους της περιοχής.

Ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», τόνισε τις πολύχρονεςπροσπάθειες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» να σταθούν πλάι στους ηλικιωμένους ανθρώπους και όσους πάσχουν από άνοια. «Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της κοινωνίας γύρω από αυτή τη νόσο θα συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια και ανακούφιση στους συνανθρώπους μας σε όλο και περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, με έμφαση στις ακριτικές περιοχές, όπου οι κάτοικοι έχουν πολύ περισσότερο ανάγκη από εξιδεικευμένη φροντίδα».

Από πλευράς του «Καρέλλειου», η Διευθύντρια της Μονάδας κα. Αικατερίνη Ευθυμιοπούλου υπογράμμισε ότι: «Κύριο μέλημα μας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την πρόληψη της νόσου με την συμπερίληψη όλων των κοινωνικών και οικονομικών ομάδων στην πραγματοποίηση δωρεάν νευροψυχολογικών ελέγχων. Η δράση για την άνοια και την καταπολέμηση του στίγματος της, εντάσσεται στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» με τη Μητρόπολη Φλωρίνης». Επίσης, ο κλινικός ψυχολόγος της Μονάδας και επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας, κ. Γιώργος Παππάς, τόνισε στην ομιλία του την ανάγκη για έγκαιρο εντοπισμό της νοητικής έκπτωσης και την σημασία του τακτικού ελέγχου των νοητικών ικανοτήτων στα άτομα άνω των 60 ετών.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδος με έμφαση στις παραμεθόριες περιοχές.