4.500 βιβλία και γραφική ύλη παρέδωσε η Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στη Σαμοθράκη και στην Κω

Στη Σαμοθράκη και στη Κω προσέφερε αυτή τη φορά ο φιλανθρωπικός οργανισμόςτης Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», 4.500 βιβλία περίπου και γραφική ύλη για τα ελληνόπουλα των ακριτικών μας νησιών. Σκοπός του προγράμματος «ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ», η ενίσχυση σχολικών βιβλιοθηκών ακριτικών ελληνικών περιοχών, η διανομή βιβλιακού υλικού σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η προσπάθεια γενικότερα να στραφούν τα παιδιά από τη μικρή τους ηλικία στην ανάγνωση βιβλίων, έτσι ώστε να εξοικειωθούν με αυτό και να αποκτήσουν σχέση ζωής, συνειδητοποιώντας ότι είναι απαραίτητο εφόδιο αλλά και φίλος που μπορεί να τους συντροφεύει σε κάθε τους βήμα.

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο ευχαρίστησε θερμά με επιστολή του ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Γεώργιος Χανός δηλώνοντας ότι «το υλικό αυτό αποτελεί πολύτιμη προσφορά για τα παιδιά του ακριτικού νησιού μας. Μέρος των βιβλίων θα διατεθεί σε μαθητές των δημοτικών σχολείων της Σαμοθράκης, τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επειδή το τρέχον σχολικό έτος ολοκληρώνεται και πολλοί από τους μαθητές είναι ήδη σε διακοπές. Ταυτόχρονα θα ενισχυθούν οι σχολικές βιβλιοθήκες με το υπόλοιπο αυτών. Με την προσφορά σας αυτή αναδεικνύεται το έργο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»  και γενικότερα της Εκκλησίας της Ελλάδος.  Σας ευχόμαστε με τη φώτιση του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού συνέχεια και διάρκεια στο έργο σας».

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και ο Αντιδήμαρχος της Κω κ. Γιάννης Μπαλαλής «αγκάλιασε» την προσπάθεια της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και με ευχαριστήρια επιστολή του στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο δηλώνει: «Σας ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική προσφορά σας να μας αποστείλετε ως δωρεά εκπαιδευτικά βιβλία για την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό των σχολικών βιβλιοθηκών σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με την πρωτοβουλία σας αυτή συμβάλλετε στην πνευματική ανάπτυξη και την εθνική πρόοδο των νεότερων γενιών, ιδιαιτέρων των παιδιών που διαβιούν σε ακριτικές ελληνικές περιοχές, όπως το νησί της Κω. Τέλος θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο το συγκεκριμένο υλικό».