Δωρεάν τεστ μνήμης σε 70 άτομα και ενημερωτική ομιλία για την άνοια στην Αλεξανδρούπολη από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

Στην πόλη της Αλεξανδρούπολης συνεχίστηκαν οι δράσεις του «Καρέλλειου – Πρότυπη Μονάδα Alzheimer» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας ενημέρωσης για την άνοια και τη νόσο Αlzheimer.

Με την προτροπή και την ευλογία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου και τη συμβολή της ελληνικής εταιρείας ΜΕΓΑ, το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Καρέλλειου παρέθεσε ενημερωτικές ομιλίες για την άνοια και χορήγησε δωρεάν τεστ μνήμης σε 70 άτομα άνω των 60 ετών, στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη.

Η προσέλευση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη με δεκάδες άτομα να παρακολουθούν την ομιλία ευαισθητοποίησης για την άνοια ενώ εξίσου μεγάλος ήταν και ο αριθμός όσων είχαν την ευκαιρία να εξεταστούν δωρεάν.

Η διευθύντρια της Μονάδας κυρία Αικατερίνη Ευθυμιοπούλου υπογράμμισε ότι: «Κύριο μέλημα τόσο δικό μας όσο και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. κ Ιερωνύμου είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η συμπερίληψη όλων των κοινωνικών και οικονομικών ομάδων στην χορήγηση δωρεάν νευροψυχολογικών ελέγχων. Επιπρόσθετα, με τη δράση για την άνοια και την καταπολέμηση του στίγματος της συνεχίζεται η εξαιρετική συνεργασία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την Μητρόπολη της Αλεξανδρούπολης».

Ο κλινικός ψυχολόγος της Μονάδας Γιώργος Παππάς τόνισε στην ομιλία του την ανάγκη για έγκαιρο εντοπισμό της νοητικής έκπτωσης και την σημασία του τακτικού ελέγχου των νοητικών ικανοτήτων στα άτομα άνω των 60 ετών.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν σε άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδος.