Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αφιερωμένη στην αγάπη παρουσίασαν τα παιδιά του ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΥ ΚΔΑΠ Μοσχάτου της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»

Μια θαυμάσια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αφιερωμένη στην αγάπη παρουσίασαν τα παιδιά του ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΥ ΚΔΑΠ Μοσχάτου της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», μαζί με το El Sistema Greece και σκόρπισαν συναισθήματα συγκίνησης, χαράς, ελπίδας και αγνής, άδολης αγάπης.

Η εκδήλωση, με τίτλο «Αγάπη είναι… » πραγματοποιήθηκε μέσα στον Ι.Ν. των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στο Μοσχάτο, με την παρουσία πλήθους κόσμου που συμμετείχε με ενθουσιασμό. Εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος, ο οποίος μετέφερε την ευλογία και τις ευχές του Μακαριωτάτου στα παιδιά, τις οικογένειές τους και σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Παρέστησαν επίσης, ο Προϊστάμενος του Ι.Ν Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, π. Παρθένιος Αμανατίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κωνσταντίνος Δήμτσας, ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων της τοπικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με το σενάριο – που είναι βασισμένο σε αυθεντικά λόγια των παιδιών – η  αγάπη απογοητεύθηκε από τους ανθρώπους και τους εγκατέλειψε. Οι συνέπειες αυτής της πραγματικότητας ήταν δραματικές για όλη την ανθρωπότητα, ώσπου οι άνθρωποι ξεχύθηκαν στον πλανήτη για να ανακαλύψουν τα μέρη που είχε κρυφτεί.  Όταν ο Χριστός εμφανίστηκε στο όνειρό τους για να τους υποδείξει, ότι βρίσκεται παντού, αποφάσισαν να μην την ξαναχάσουν ποτέ πια. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία του θεατρικού μέρους της παράστασης υπέγραψαν οι εκπαιδευτικοί Μπάμπης Αθανασάκης και Αμαλία Στολάτη.

Οι μαθητές του El Sistema Greece με τους δασκάλους τους, παρουσίασαν μια μικρή συναυλία, παίζοντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τα βιολιά, τις βιόλες και τα βιολοντσέλα τους, ενώ η χορωδία ενηλίκων και παιδιών τραγούδησε παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα.

Η εκδήλωση έκλεισε με όλους τους συντελεστές αλλά και το κοινό πιασμένους σε μια αγκαλιά, να τραγουδούν All You Need is love, το κλασικό τραγούδι της αγάπης των Beatles.

Στην έξοδο από τον ναό, οι θεατές άφησαν τα συγκινητικά μηνύματά τους, συμπληρώνοντας τη φράση: Αγάπη είναι…