Το «Στενό της Αγάπης»: Μία δράση αλληλεγγύης από το Κέντρο Ημέρας Χίου

Το «Στενό της αγάπης» εμπνεύστηκε και υλοποιήθηκε από την ομάδα του Κέντρου Ημέρας Χίου της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» με σκοπό την ανάπτυξη ενός είδους συνδιαλλαγής μεταξύ των κατοίκων του νησιού και την ανάπτυξή του ως μέσο που θέλει να ενθαρρύνει την αλληλεγγύη, την ανιδιοτέλεια, τη δοτικότητα καθώς και τον ανθρωπισμό του καθενός.

Το «Στενό της αγάπης» είναι ένα σημείο στην πλαϊνή δεξιά πλευρά από τη πρόσοψη του κτιρίου του Κέντρου Ημέρας Ψυχικής Υγείας Χίου, τοίχο του οποίου επιμελήθηκε ο Χιώτης ζωγράφος Νίκος Φράσκος, ζωγραφίζοντας μία χαρακτηριστική εικόνα της νότιας Χίου από τον Πύργο των δοτίων και τα μαστιχόδεντρα που τον περιβάλλουν. Σε αυτή την τοιχογραφία τοποθετήθηκαν κρεμάστρες προκειμένου να αφήνει όποιος θελήσει κάποιο αντικείμενο που δεν χρειάζεται (ρούχα, υποδήματα, σχολικά είδη, βιβλία, παιχνίδια κτλ.) και μετά κάποιος που έχει ανάγκη να μπορεί να πάρει κάποιο από αυτά.

Τις τελευταίες ημέρες, το «Στενό της Αγάπης» ξεκίνησε τη λειτουργία του και ο κόσμος έχει ήδη ανταποκριθεί ενεργά στο κάλεσμά του αφήνοντας και παίρνοντας σακούλες με διάφορα αντικείμενα.