Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της «Αποστολής»

Την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» ευλόγησε σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Μάξιμου Παπαγιάννη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βολιώτη, του Γενικού Διευθυντή του οργανισμού κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα και όλου του προσωπικού των υπηρεσιών της «Αποστολής».

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου για μια καλή, ευλογημένη και δημιουργική χρονιά και αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες της «Αποστολής» να στηρίξει όσους υποφέρουν σε μια δύσκολη για την Ελλάδα περίοδο.

«Στην Εκκλησία του Χριστού», είπε χαρακτηριστικά,  «η προσευχή και η βοήθεια στον πλησίον ήταν αχώριστες από την αρχή. Τίποτα δέν οργίζει τόσο τόν Θεό, όσο η αδιαφορία  για τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Γι’ αυτό είπε πως οι μαθητές Του πρέπει να έχουν γνώρισμά τους την αγάπη. Γιατί ἡ αγάπη φυσιολογικά οδηγεί στο ενδιαφέρον για τον πλησίον».
Ο Θεοφιλέστατος κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στις παροτρύνσεις του αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου ζητώντας από τους εργαζόμενους της «Αποστολής» να τις λάβουν υπόψη τους στις καθημερινές τους επικοινωνίες με όσους βοηθάει ο Οργανισμός.  «Η αλληλεγγύη μας», είπε χαρακτηριστικά, «δε συνίσταται μόνο στο να προσφέρεις κανείς βοήθεια, αλλά και στο να την προσφέρει με αίσθημα χριστιανικής συμπάθειας. Πρέπει να κάνουμε το καλό και να παρέχουμε τη βοήθειά μας θεληματικά, πρόθυμα, με την καρδιά μας, με σεβασμό και ανυπόκριτη αγάπη προς τους αδυνάτους».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» επεσήμανε ότι η διακονία της «Αποστολής» ασκείται υπό την έμπνευση, την καθοδήγηση και την ευλογία  του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου  και ευχαρίστησε το προσωπικό  για την καθημερινή προσπάθεια και προσφορά του στο έργο του Οργανισμού».

Στη συνέχεια παρουσίασε απολογισμό των έργων που μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει ο Οργανισμός  στη παροχή κάθε βοήθειας, στις κοινωνικές παρεμβάσεις και στα άμεσα σχέδια της «Αποστολής» με στόχο την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων.