Επίσκεψη Αγγλικανού Απεσταλμένου, Επισκόπου Ευρώπης Robert Innes στην «Αποστολή»

Τα Γραφεία του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών επισκέφθηκε σήμερα στις 12:30 ο Επίσκοπος Ευρώπης της Αγγλικανικής Εκκλησίας κ. Robert Neil Innes, όπου έγινε δεκτός από τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα. Ο Επίσκοπος Innes επισκέπτεται την Χώρα μας ως Απεσταλμένος του Αρχιεπισκόπου Καντουαρίας με σκοπό να συμβάλει στην εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ Αγγλικανικής και Ελληνικής Εκκλησίας και στην μεταξύ τους συνεργασία σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Κατά την επίσκεψη του Αγγλικανού Απεσταλμένου παρουσιάσθηκαν οι δράσεις και τα προγράμματα του Οργανισμού, έγινε αποτίμηση των αποτελεσμάτων της μέχρι σήμερα διμερούς συνεργασίας σε θέματα φιλανθρωπίας και εκπαίδευσης, ενώ συζητήθηκαν και νέοι τρόποι συνεργασίας και υποστήριξης του κοινωνικού έργου.

Ο Επίσκοπος Innes χαρακτήρισε εντυπωσιακό το έργο της «Αποστολής», εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μέχρι σήμερα διμερή συνεργασία, υπογραμμίζοντας τη διάθεση και ανάγκη για εμβάθυνση, διεύρυνση και στήριξή της.

Από την πλευρά του, ο κ. Δήμτσας χαρακτήρισε εξαιρετικές τις σχέσεις Καντουαρίας και Αθηνών, υπογραμμίζοντας την ουσιαστική συνεργασία των δύο πλευρών σε θέματα κοινωνικής φιλανθρωπίας και εκπαίδευσης, και αναφέροντας τα εξής: « Στο πρόσωπό του Επισκόπου κ. Robert Neil Innes, βρίσκουμε έναν σύμμαχο, συνοδοιπόρο και έναν αληθινό φίλο που μπορούμε να διευρύνουμε τις κοινωνικές δράσεις και τη φιλανθρωπική μας δραστηριότητα». Ο κ. Δήμτσας ευχαρίστησε επίσης τον Αγγλικανό Εφημέριο Αθηνών π. Μάλκολμ Bradshaw για την εξαίρετη συνεργασία και υποδειγματική βοήθεια, που παρέχει στην «Αποστολή».

Στα πλαίσια της επίσκεψης του Επίσκοπου Innes, η Αγγλικανική Ενορία Αθηνών παρέδωσε χρηματική βοήθεια για τη στήριξη του έργου της «Αποστολής» στον τομέα της σίτισης.

Τον Αγγλικανό Απεσταλμένο συνόδευε ο Εφημέριος της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αιδεσιμολογιώτατος Μάλκολμ Bradshaw, Αποκρισιάριος στην Αθήνα, καθώς επίσης και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Ιεράς Συνόδου.

Ο Αγγλικανός Επίσκοπος Ευρώπης επισκέφθηκε δομές, καθώς επίσης και το Κεντρικό Συσσίτιο της «Απόστολής» επί της Σοφοκλέους.

Ο Επίσκοπος κ. Robert Innes εδρεύει στις Βρυξέλλες και έχει την ευθύνη εποπτείας όλων των Αγγλικανικών Ενοριών στην Γηραιά Ήπειρο, μεταξύ των οποίων και των Αγγλικανικών Ενοριών ανά την Ελλάδα. Είναι έγγαμος Επίσκοπος και πατέρας τεσσάρων παιδιών.