Ενημέρωση για το πρόγραμμα ElanDe

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αποστολή σε συνεργασία με την Ευαγγελική Εκκλησία Γερμανόγλωσσων στην Ελλάδα και το Evangelischer Freiwilligendienst, θα υλοποιήσουν, για τρίτη συνεχή χρονιά, πρόγραμμα ανταλλαγής εθελοντών σε Ελλάδα και Γερμανία.

Οι Έλληνες επωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι νέοι 18-28 ετών, απόφοιτοι λυκείου, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την εθελοντική εργασία σε δομές κοινωνικής φροντίδας στη Γερμανία, διάρκειας 12 μηνών. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι επωφελούμενοι θα λαμβάνουν ένα συμβολικό χρηματικό ποσό για τις υπηρεσίες τους, θα τους παρέχεται δωρεάν διαμονή και διατροφή καθώς και πλήρης ασφάλιση.

Σημαντικό και πάγιο μέρος του προγράμματος της ElanDe είναι η εκπαίδευση και κατάρτιση των επωφελούμενων μέσα από σεμινάρια προετοιμασίας, σεμινάρια κατά τη διάρκεια και μετά την λήξη της εθελοντικής τους εργασίας. Επίσης, προσφέρονται μαθήματα γλώσσας.

Για την άρτια πληροφόρηση των ενδιαφερόμενων, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 15:00 μ.μ., στα γραφεία της Αποστολής, Ήρας 8 & Δέσπως Σέχου 37, Ν. Κόσμος. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν αντιπρόσωποι από τις δομές της Γερμανίας που θα απασχολήσουν τους εθελοντές,  ώστε να ενημερώσουν για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Elande-Flyer-GR-2014-2015-FINAL