Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το Κατ’ Οίκον Τμήμα Νοσηλείας της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ” στη Λακωνία

Μια σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινότητας διοργανώνει σ’ ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας το Τμήμα Κατ’ Οίκον Νοσηλείας του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», σε συνέχεια της πρόσφατης ιδιαίτερα επιτυχημένης ενημερωτικής δράσης της 10ης Οκτωβρίου 2022 στο κέντρο της Σπάρτης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.  Η δράση ήταν μια πρωτοβουλία του Τμήματος Κατ’ Οίκον Νοσηλεία Λακωνίας και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σπάρτης, του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Συγκεκριμένα αναφορικά με τη Σπάρτη, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώνουμε ότι την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα, θα βρισκόμαστε στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Καλούμε όλους τους πολίτες να προσέλθουν ώστε να γνωριστούμε, να συζητήσουμε και να ενημερωθείτε τόσο από τα μέλη της ομάδας μας, όσο και από το σχετικό έντυπο υλικό. 

Ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας νιώθουν την ανάγκη να συμβουλευτούν έναν ειδικό ψυχικής υγείας, αλλά διστάζουν να ζητήσουν βοήθεια. Σκοπός αυτών των δράσεων, είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για θέματα σχετικά με τις ψυχικές ασθένειες και την κινητοποίηση με σκοπό την προαγωγή της ψυχικής υγείας. 

Το τμήμα Κατ’ Οίκον Νοσηλεία Λακωνίας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου – ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του έργου «Ολοκληρωμένη Κοινοτική Θεραπεία και Κατ’ οίκον Νοσηλεία από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Λακωνίας της ΑΠΟΣΤΟΛΗ» 5045793, αφορά υπηρεσίες ολοκληρωμένης κοινοτικής θεραπείας και υπηρεσίες κατ΄οίκον νοσηλείας ψυχικής υγείας στην κοινότητα. Η θεραπευτική ομάδα του επισκέπτεται όλη την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, παρέχοντας δωρεάν κατ΄ οίκον υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε ενήλικες που αντιμετωπίζουν ψυχοκοινωνικές διαταραχές, καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη των οικογενειών τους.

Η πολυκλαδική θεραπευτική ομάδα του Τμήματος αποτελείται από έναν Ψυχίατρο, μια Ψυχολόγο, μια Κοινωνική Λειτουργό και μια Νοσηλεύτρια. Οι υπηρεσίες της ομάδας αφορούν ψυχιατρική υποστήριξη (διάγνωση, ψυχοθεραπεία, φαρμακοθεραπεία), ψυχοθεραπευτική υποστήριξη (ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία σε ωφελούμενους και σε οικεία πρόσωπα), κοινωνική υποστήριξη (προνοιακά, κοινοτική δράση, ενημέρωση & ευαισθητοποίηση), νοσηλευτική υποστήριξη (νοσηλευτική φροντίδα, εκτίμηση φαρμακευτικής αγωγής, ανάπτυξη δεξιοτήτων, συμβουλευτική αυτοφροντίδας και αυτόνομης διαβίωσης).

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε απορία από κοντά, στο τηλέφωνο 27310 25480 ή στο Facebook page. Σας περιμένουμε όλους!